Menu

Sorteren van verpakkingen

Terug naar Onderwerp

Alleen correct gesorteerde en gereinigde, lege verpakkingen kan je gratis inleveren. Zo niet worden een administratieve boete van 20 euro en verwerkingskosten van 15 euro per zak aangerekend. Het verwerken van een zak niet-spoelbare fractie kost namelijk zes maal meer dan een zak spoelbare fractie die correct gereinigd en gedroogd werd. De volgende fracties worden aanvaard.

  • Afsluitdoppen (in een doos of zak naar keuze).
  • De gespoelde fractie (in een Recoverzak). Dit zijn spoelbare bussen, die gereinigd en gedroogd werden, zonder de doppen. Het is zeer belangrijk dat de bussen droog zijn, zo niet worden ze beschouwd als niet-gespoelde fractie en volgt er een boete.
  • De niet-gespoelde fractie (in een Recoverzak). Hierbij horen verpakkingen die je niet kunt reinigen: papier, metaal, aluminiumfolie, verzegelingen … Ook kartonnen dozen waarop product gemorst werd of andere materialen die product bevatten mogen hierbij.
  • Zuivere kartonnen groepsverpakkingen. Je bindt ze samen met een natuurlijk touw.
  • Nieuw dit jaar is dat je ook meststofzakken mag inleveren. Let wel: alleen zakken met het logo van AgriRecover worden aanvaard. Doordat het systeem laat van start ging, waren dit jaar weinig meststoffenfabrikanten al klaar om de logo’s op de zakken te zetten. Het aantal meststofzakken dat nu al voldoet, is vrij beperkt, maar het zal de komende jaren wel toenemen. Je moet deze zakken aanbieden in stapels van twintig zakken, samengebonden met één natuurlijk touw.