Menu

In dit onderwerp

Landbouw en klimaat
Minder uit dit onderwerp
In dit onderdeel bundelen we interessante artikels uit Boer&Tuinder over landbouw en klimaat.

12.02.2019 | Als sector werken aan het klimaat

Volgens Joris Relaes, administrateur-generaal van het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO), is landbouw voor een deel de oorzaak van klimaatproblemen, maar ook een deel van de oplossing.
Lees meer >>

21.02.2019 |  Klimaatdoelstellingen in een breder perspectief

Bart Beliën, juridisch adviseur Studiedienst Boerenbond, legt aan de hand van enkele vragen uit wat er op basis van de bestaande Europese en Vlaamse klimaatbeleidsplannen verwacht wordt van onze sector.
Lees meer >>

28.02.2019 | Glastuinbouw spaart een kleine kerncentrale uit

In Vlaanderen werken glastuinders al meer dan tien jaar aan het klimaat door energiezuinig te telen en zo efficiënt mogelijk warmte te produceren. Daarvoor gebruiken ze warmtekrachtkoppeling (wkk), een gasmotor die elektriciteit opwekt en de serres verwarmt met de restwarmte die daarbij vrijkomt.
Lees meer >>

7.03.2019 | Duurzaamheid voor boer en koe

Melk is niet alleen wit, ze wordt het ook steeds groener. Heel wat melkveehouders spannen zich in om zo efficiënt en duurzaam mogelijk te produceren. We gingen langs bij Johan en zoon Kristof, die op hun melkveebedrijf in Diepenbeek voluit gaan voor alles wat duurzaam is.
Lees meer >>

14.03.2018 | Past vlees nog in een evenwichtig dieet?

Professor Leroy, die voedingsbiotechnologie doceert aan de VUB, vindt dat vlees zijn belangrijke plaats moet behouden in ons menu. "Er is een heel debat darrond."
Lees meer >>

Meer informatie