Menu

Landbouw en klimaat

Terug naar Onderwerpen
Thema's: 
Onze land- en tuinbouw levert mét resultaat klimaatinspanningen, vaak gestoeld op innovatie, onderzoek en technologie. In dit onderwerp bundelen we feiten, cartoons en infographics.
Laatst aangepast: 
3 juni 2019

In dit onderwerp

Landbouw en klimaat
Minder uit dit onderwerp

Klimaat is hét gespreksonderwerp: in de media, op straat, aan tafel. Het lijkt erop alsof de klimaatdoelstellingen niet ambitieus genoeg kunnen zijn en alsof alle inspanningen die nu al gebeuren voor het klimaat een maat voor niets zijn. Boerenbondvoorzitter Sonja De Becker stelde onlangs nog dat Boerenbond zeker niet behoort tot het groepje van klimaatontkenners of klimaatsceptici. Onze boeren ondernemen, dag in, dag uit, in weer en wind ... Zij ondervinden sterker dan wie ook de gevolgen van een veranderend klimaat en krijgen te maken met droogte, plotse regenval, hevige stormen.

Daarom wil Boerenbond inzetten op een correcte informatieverspreiding. Dat is op dit moment belangrijker dan ooit. De land- en tuinbouwsector is wel degelijk bereid een bijdrage te leveren aan de oplossing van de klimaatproblematiek. Tegelijk willen we goed informeren over de inspanningen die onze land- en tuinbouwers al doen op dat vlak.

In dit onderwerp bundelen we alle artikels over het klimaat die in ons ledenmagazine Boer&Tuinder verschijnen. Ook zal het onder meer worden aangevuld met feiten, cartoons en infographics die je kan delen via social media.

Meer informatie

Thema's: