Menu

Keuring van stookolietanks

Terug naar Onderwerpen

In dit onderwerp

Keuring van stookolietanks
Minder uit dit onderwerp

Als je op je bedrijf brandstoffen opslaat, moet die opslag voldoen aan de milieureglementering (Vlarem). Deze wetgeving bepaalt de voorwaarden waaraan de tanks moeten voldoen. Deze voorwaarden hangen af van het type stookolietank of mazouttank. Dit bepaalt ook om de hoeveel jaar een tank moet gekeurd worden. Tanks met een verdeelinstallatie (een vulslang) mogen enkel gecontroleerd worden door een erkend milieudeskundige.

Om onze leden te helpen om met deze voorwaarden in orde te zijn, voerde Boerenbond een prijs-kwaliteitsvergelijking uit bij de erkend milieudeskundigen. Uit deze vergelijking kwam een samenwerking met Vinçotte tot stand. Zo krijg je als Boerenbondlid een duidelijke uitleg over waaraan de tanks moeten voldoen voor goedkeuring én een voordeel op de keuringskosten. Let wel, om van dit voordeeltarief te kunnen genieten, moet je inschrijven via Boerenbond. Er is daarvoor een inschrijvingsformulier beschikbaar op deze pagina of op het provinciaal secretariaat van je provincie.

Ook bij aankoop van een nieuwe tank zijn er een aantal aandachtspunten. Ben je niet volledig zeker, neem dan contact met je dienstbetoonconsulent.

Deel deze pagina: 

Meer informatie

Thema's: