Menu

Mijn gegevens in KBO zijn niet correct

Terug naar Onderwerp

In dit onderwerp

Inschrijven in de KBO is verplicht
Minder uit dit onderwerp

Ik heb geen ondernemingsnummer

Je hebt je gegevens gecontroleerd via de ‘Public Search’ en je hebt opgemerkt dat je geen ondernemingsnummer hebt. Afhankelijk van de begindatum van je activiteit, moet je een andere stap ondernemen.

  1. Je bent gestart voor 30 juni 2009. Vul formulier 1 in (pdf) en stuur het op naar de Beheerdienst van de KBO, waar je inschrijving gratis zal gebeuren.
  2. Je bent gestart na 30 juni 2009. Ga naar een erkend ondernemingsloket (bijvoorbeeld Acerta of SBB) om je in te schrijven. Op de website van de FOD Economie vind je ook de lijst van alle erkende ondernemingsloketten.

Ik heb geen hoedanigheid van ‘niet-handelsonderneming naar privaat recht’

Bij controle van je gegevens blijkt dat je wel een ondernemingsnummer hebt, maar geen hoedanigheid ‘niet-handelsonderneming naar privaat recht’.

  1. Is je bedrijf gestart voor 30 juni 2009, dan vul je formulier 2 (pdf) in en stuurt het op naar de KBO-beheersdienst.
  2. Ben je gestart na 30 juni 2009, dan moet je een ondernemingsloket aanspreken.

Ik heb geen vestigingseenheidsnummer (VEN)

Dit is vaak een probleem bij landbouwers. Indien de status van de onderneming niet ingevuld is of het aantal vestigingseenheden (VE’s) is nul, dan moet je hiervoor ook verdere stappen te ondernemen.

  1. Is je onderneming gestart voor 30 juni 2009, dan vul je formulier 3 (pdf) in en stuurt het naar de KBO-beheersdienst.
  2. Ben je gestart na 30 juni 2009, dan neem je het best contact op met een ondernemingsloket om deze gegevens te laten corrigeren.

Op de zitdagen van Boerenbond (pdf) kan je een beroep doen op de dienstbetoonconsulenten om de gegevens te checken en de nodige stappen te ondernemen om fouten te corrigeren.