Menu

Cookameal gaat op stap met Boerenbond en Landelijke Gilden

Amylia van de foodblog Cookameal gaat op zoek naar het verhaal achter de aardbeien van Juwel Fruit.

Amylia, Cookameal

Dankzij heel wat inspanningen, zowel van vzw's en overheidsinstellingen als van Boerenbond en Landelijke Gilden zijn we ons steeds meer bewust van wat we eten en kopen. Steeds vaker kiezen mensen dan ook voor seizoensproducten en voor ingrediënten #lekkervanbijons.

En toch vraag ik mij af … Sta jij er ooit bij stil waar die Belgische prei die je in je winkelmandje stopt precies vandaan komt? Of bij hoeveel werk er kruipt in het telen van die lekkere sappige perfecte aardbeien die je voor een paar euro koopt? Ik geef toe, soms ben ik er mij ook te weinig bewust van … Maar daar komt nu verandering in!

Op stap!

Samen met Boerenbond en Landelijke Gilden ga ik op stap. Op zoek naar het verhaal achter de mooie Belgische producten waar we met zijn allen zo graag van genieten. Om jullie, de consumenten, zo een blik te geven achter de schermen. Om onze hardwerkende landbouwers en ambachtslieden op z’n Cookameals eens in de kijker te zetten. En om dan hopelijk samen met jullie nog meer en nog bewuster te genieten van al dat lekkers!

Tip. Kruis alvast 16 september aan in je agenda, want dan is het opnieuw Dag van de Landbouw en kan je dus zelf in je buurt een deelnemend bedrijf bezoeken met je gezin!

Suggesties?

En natuurlijk … Alle suggesties zijn welkom! Is er een Belgisch product waar je graag meer over wil weten? Ken je een landbouwer of ambachtsman die ik écht eens moet bezoeken? Of heb je gewoon een waanzinnig lekker receptje met een Belgisch product klaargemaakt? Klik dan snel door naar de contactpagina en laat het mij zeker weten!

Aardbeien

We gaan van start met het lievelingsfruit van velen: aardbeien!

Neem samen met mij een kijkje achter de schermen bij Juwel Fruit en duik nadien de keuken in om een lekker aardbeienreceptje klaar te maken!

Ikzelf en het hele Boerenbond- en Landelijke Gildenteam hebben megaveel zin om jullie mee op ontdekkingstocht te nemen!

Amylia

Deze vlog kwam tot stand door een samenwerking met Amylia van Cookameal, lees er hier alles over!