Menu

Werking Boerenbond

Terug naar Onderwerp
We houden je op de hoogte van de Boerenbondwerking. Momenteel zijn alle vormingen vooralsnog opgeschort.
Laatst aangepast: 
15 april 2021

Dienstbetoon Boerenbond

Vanaf 4 januari kan je dienstbetoon Boerenbond contacteren via het nummer 016 28 61 61 (op werkdagen tussen 9u00 en 16u30) of corona@boerenbond.be
We blijven de voorkeur geven aan dienstbetoon via telefoon of computer. In uitzonderlijke gevallen, wanneer we je niet op afstand kunnen helpen, kunnen we terug een afspraak inplannen. Let op:

  • Tijdens deze afspraak dien je de voorgeschreven veiligheidsmaatregelen in acht te nemen. 
  • Naar een zitdag komen zonder afspraak en je beurt afwachten kan niet. 

Om een afspraak te maken, bel je naar het centrale nummer (016 28 61 61). Een consulent zal dan samen met jou bekijken hoe hij/zij je het beste kan helpen met je vraag.

Vormingen 

De individuele opleidingen rijbewijs G zijn gefaseerd terug van start gegaan op 16 mei.
De binnenlandse stages in het kader van starterscursus zijn terug gestart sinds 18 mei.
Om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen werkte AgroCampus een veiligheidsplan uit. Alle informatie en de veiligheidsvoorschriften staan op www.agrocampus.be. Daar vind je ook de laatste stand van zaken in verband met de opleidingen.

Boerenbondkantoren

Onze kantoren zijn gesloten en enkel nog op afspraak toegankelijk. 

Bestuursvergaderingen en ledenactiviteiten

Op 14 april kwam het Overlegcomité opnieuw samen. Onze overheid heeft een strategie uitgewerkt om perspectief te geven en weer meer mogelijk te maken. Dat is alleen mogelijk omdat de vaccinatiecampagne de meest kwetsbare bevolkingsgroepen stilaan voldoende bescherming biedt. Concreet besliste het overlegcomité:

  • dat we elkaar vanaf 26 april opnieuw met 10 personen mogen ontmoeten in de buitenlucht;
  • dat er een buitenplan gelanceerd wordt van zodra de immuniteit bij kwetsbare bevolkingsgroepen hoog genoeg is, vermoedelijk rond 8 mei. Voor ons betekent dat onder meer dat we opnieuw activiteiten in de buitenlucht mogen organiseren met maximaal 25 personen.

Eropuit met het bestuur?

Dat we elkaar opnieuw buiten mogen ontmoeten met 10 personen biedt zeker perspectieven, bijvoorbeeld om je bestuur terug te zien. Wat dacht je van een wandeling of fietstocht met een groepje bestuursleden? Ideaal om de band weer aan te halen en samen te broeden op nieuwe ideeën! Je kan terecht op de website van Landelijke Gilden voor heel wat fiets- en wandelinspiratie.

Kom uit uw kot!

Rond 8 mei, op voorwaarde dat 70% van de 65-plussers gevaccineerd is en de situatie op de diensten intensieve zorgen onder controle is, lanceert de overheid een buitenplan. Dat betekent voor jou onder meer dat Boerenbondactiviteiten opnieuw met 25 personen mogen doorgaan in de buitenlucht. Natuurlijk is het de bedoeling dat die activiteiten veilig georganiseerd worden. We brengen jullie zo snel mogelijk op de hoogte van de voorwaarden.

Activiteiten binnen - en dus ook fysieke vormingen - zijn nog niet toegestaan. Wel blijven we inzetten op een boeiend aanbod online vormingen. Je vindt deze op onze website. Aarzel niet om contact op te nemen met je consulent als je zelf een online vorming wil organiseren.