Menu

Nuttige links

Terug naar Onderwerp
Op deze webpagina bundelen we nuttige externe links met informatie over het coronavirus: wat is het, hoe moet je ermee omgaan, welke maatregelen zijn van kracht en wat beslist de overheid? Je vindt op deze pagina ook een duidelijke presentatie van Acerta met preventiemaatregelen die jij kan nemen om de verspreiding van het virus tegen te gaan.
Laatst aangepast: 
23 december 2020

Generieke gids tegen de verspreiding van COVID-19 op het werk

Heel wat bedrijven ondervinden zware hinder door het Corona virus. Ook in onze sectoren. In heel wat ondernemingen werd er, mits toepassing van de voorschriften van social distancing toch gewerkt. De sociale partners in de Hoge Raad voor Preventie en Bescherming hebben een generieke gids opgesteld om de verspreiding van het corona virus op het werk tegen te gaan.

 

Tips voor een gezonde werkplek

Bescherm jezelf en je medewerkers tegen besmetting met het coronavirus. Dat kan je doen door het opzetten van fysieke barrières, door het werk anders te organiseren en door de gebruikte ruimtes anders in te delen. Lees de uitgebreide tips op de website van Prevent-Agri. 

 

Veelgestelde vragen aan Acerta

De collega's van Acerta plaatsten op hun website een overzicht van de meest gestelde vragen. Zelfstandigen met specifieke vragen kunnen hier terecht. Acerta organiseerde ook een webinar over tewerkstelling in de coronacrisis.

 

 

Nuttige overheidswebsites

RVA - voor vragen onder meer rond tijdelijke werkloosheid

VLAIO - voor een overzicht van de Vlaamse maatregelen

FOD WASO - de federale overheidsdienst Werk en Sociaal Overleg. 

 

Meertalige informatie over het coronavirus

De poster met hygiënerichtlijnen om je te beschermen tegen het coronavirus werd intussen vertaald in meerdere talen. Je kan de verschillende versies gratis downloaden op de website van het Agentschap Integratie en Inburgering. Op deze website vind je ook de antwoorden op veelgestelde vragen over het coronavirus, in meerdere talen. Ook deze documenten kan je gratis afhalen.

 

Maatregelen tegen coronavirus: veelgestelde vragen

 

Social distancing

De Nationale Veiligheidsraad heeft vandaag een reeks adviezen goedgekeurd die moeten toelaten om de epidemie te beheersen. Maatregelen die aan bedrijven in het kader van 'social distancing' worden geadviseerd, zijn:

  • Zoveel mogelijk vergaderen op afstand (teleconferentie, Skype ...) 
  • Het uitstellen van bijeenkomsten
  • Afstand houden op de werkvloer
  • Flexibel zijn in het toestaan van verlof
  • Opleidingen in grote groepen uitstellen

 

Tips om besmetting met het coronavirus te vermijden