Menu

Bloesemactie 2021

Terug naar Onderwerpen
Sectoren: 
Na een lange en moeilijke winter, ontwaken we uit onze winterslaap en trekken we naar buiten. Wandelen en fietsen zijn onze nationale sport geworden en we genieten met volle teugen van een landschap dat, net als wij, ontwaakt.
Joris Dewinter en Annelies Coussé, tuinbouwconsulenten

Bloesems ontdekken

Het hoogtepunt van dit ontwaken uit de winterslaap, zijn de bloesems.  

Geen bloesems zonder fruittelers! Het landschap dat je vandaag aanschouwt, is het resultaat van het jaarrond harde werk van de Vlaamse fruitteler/landbouwer. Corona of niet, de fruitteler werkt( e ) hard om jullie van gezond en heerlijk fruit blijvend te voorzien. Van bessen tot kersen en van peren tot  appelen, de fruitteelt in Vlaanderen is alom aanwezig in het landschap. De bloesemperiode brengt positiviteit en kleur in het landschap. Meeliftend op dit succes willen we met de Bloesemactie van Boerenbond het brede publiek op een aangename manier kennis bijbrengen over de fruitteelt jaarrond.  

 

Fruit van hier da’s dubbel plezier!  In het winkelschap worden we overspoeld met een enorme verscheidenheid aan fruitvariëteiten. Toch is de consument er zich niet meer van bewust welk fruit Belgisch/Vlaams geteeld wordt. Fruit is een gezond product, onze telers werken met respect voor de natuur en bieden voortdurend antwoord op nieuwe ecologische uitdagingen. Dit kan de sector alleen volhouden als er ook respect is voor die fruitteler en zijn inspanningen. De boomgaard als onderdeel van het landschap en het stuk fruit dat op ieders bord beland. Wij zijn alvast #Boerentrots op onze fruittelers.  

De Bloesemactie bestaat uit drie luiken

  • Een spandoekenactie - Visueel aandacht vragen voor lokaal geteeld fruit. De Belgische/Vlaamse Fruitteler dankt u om fruit van bij ons te kopen.  
  • Bloesemwandelingen georganiseerd door verschillende fruittelers in samenwerking met Landelijke Gilden. Deze wandelingen gaan door in de omgeving van hun bedrijf en langsheen hun percelen.
    Tijdens de wandelingen word je op sleeptouw genomen en geïnformeerd hoe de lekkere appel of peer tot stand komt aan de hand van enkele filmpjes en een leuke quiz.  Kom je niet aan wandelen toe, dan kan je ook hier meer opsteken over de fruitteelt
    Ik wil wandelen
  • Socialemediacampagne met leuke weetjes en enkele telers aan het woord. Draag de Belgische fruitteler een warm hart toe en verspreid mee de positiviteit met het delen van een unieke en/of ludieke bloesemfoto met #Bloesemactie.
    Naar de weetjes

Meer informatie