Menu

Beleidsprioriteiten sectorvakgroepen Boerenbond

Terug naar Onderwerpen
Bij de aanstelling van de nieuwe besturen van de sectorvakgroepen, in maart 2018, werd de opdracht meegegeven om per sectorvakgroep even stil te staan en verder vooruit te kijken naar de prioritaire uitdagingen van de sector.

De land- en tuinbouwsector wordt de laatste jaren geconfronteerd met een steeds sneller wijzigend ondernemingskader. Heel wat veranderingen kondigen zich aan en volgen elkaar in steeds sneller tempo op. Bij de aanstelling van de nieuwe besturen van de sectorvakgroepen, in maart 2018, werd de opdracht meegegeven om per sectorvakgroep even stil  te staan en verder vooruit te kijken naar de prioritaire uitdagingen van de sector. 

In een steeds sneller veranderde omgeving is het voor de besturen immers een hele uitdaging om, los van de actualiteit van de dag, gestructureerd werk te maken om kansen voor de sector te benutten en voegtijdig te anticiperen op opkomende bedreigingen. In de afgelopen maanden werd in de verschillende themagroepen, provinciale vakgroepen en sectorvakgroepen uitgebreid gediscussieerd over deze kansen en uitdagingen van de sector. Op basis van een stappenplan werden de nodige prioriteiten per sector gedefinieerd en de noodzakelijke acties werden geïdentificeerd.

In dit onderwerp worden de prioritaire acties per sectorvakgroep opgesomd.  Deze beleidsprioriteiten bepalen alvast de krijtlijnen voor de bestuursperiode 2018-2025 binnen de verschillende sectoren. Klik hiernaast op de sectorvakgroepen. Let wel, je moet ingelogd zijn om dit onderwerp te kunnen raadplegen.

Deel deze pagina: