Menu

Nuttige documenten

Terug naar Onderwerp

In dit onderwerp

Arbeidsveiligheid op mijn bedrijf
Minder uit dit onderwerp
Laatst aangepast: 
5 oktober 2020

Veiligheidsinstructiekaarten

De veiligheidsinstructiekaart (VIK) is de samenvatting van de mondelinge veiligheidsinstructies die de werkgever aan de werknemer verschaft over een arbeidsmiddel.

Op de website van Prevent Agri Vlaanderen zijn nog veel meer voorbeelden en standaard instructiekaarten terug te vinden per sector. 

Pictogrammen

Om duidelijk te kunnen communiceren met je personeel over veiligheid kunnen pictogrammen een hulpmiddel zijn. Je moet echter wel kunnen uitleggen wat een pictogram betekent. Daarom hebben wij voor jullie de meest voorkomende pictogrammen op een tuinbouwbedrijf vertaald in zeven talen. Hieronder vind je enkele handige documenten. Wil je deze documenten specifiek in 1 taal krijgen, neem dan contact op met je consulent!

 

Checklist onthaalbeleid

Een goed onthaal is belangrijk. Tijdens de onthaalperiode worden de basisafspraken gemaakt voor de verder tewerkstelling. Het is dan ook goed om hier wat aandacht aan te besteden. Om je te helpen bij het goed voorbereiden van het onthaal van nieuwe werknemers hebben wij een checklist opgesteld die je kan overlopen. Deze checklist geeft een overzicht over welke informatie een nieuwe collega moet krijgen van jou of van de peter/meter.

 

Meer informatie