Menu

Alles over de fytolicentie

Terug naar Onderwerpen
Vanaf 25 november 2015 moeten alle personen die gewasbeschermingsmiddelen voor professioneel gebruik gebruiken, verkopen of advies geven erover beschikken over de juiste fytolicentie.

In dit onderwerp

Alles over de fytolicentie
Minder uit dit onderwerp

Vanaf 25 november 2015 gaat de regelgeving betreffende de fytolicentie in voege in België. Tot op dat moment kunnen land- en tuinbouwers vrij gebruik maken van gewasbeschermingsmiddelen op hun eigen bedrijf. De invoering van de fytolicentie wordt opgelegd door de Europese Richtlijn duurzaam gebruik van gewasbeschermingsmiddelen die de lidstaten verplicht om een systeem te maken met continu opleidingen voor professionele gebruikers van gewasbeschermingsmiddelen.

Vanaf 25 november 2015 moeten alle personen die gewasbeschermingsmiddelen voor professioneel gebruik gebruiken, verkopen of advies geven erover beschikken over de juiste fytolicentie. Ook verkopers van gewasbeschermingsmiddelen voor niet professioneel gebruik moeten beschikken over een fytolicentie.

Een fytolicentie kan bekomen worden op basis van een erkend diploma of getuigschrift of na het volgen van een cursus en het afleggen van een examen. Tot 24 november zijn er ook nog een aantal overgangsmaatregelen van toepassing.

Deel deze pagina: 

Meer informatie

Thema's: