Vat je innerlijke koe bij de hoorns

Welbevinden loont: inspiratietoer

16 september 2022

Investeren doet op termijn opbrengen, dat weten we allemaal. Maar wist je ook dat investeren in jezelf loont? Recent onderzoek toont aan dat de mentale druk bij landbouwers hoog ligt.

Dat is logisch, de intense verwevenheid die je als landbouwer ervaart tussen je job en je gezin, in combinatie met een hoop externe factoren, maken dat het moeilijk kan zijn de hoeveelheid hooi op je vork onder controle te houden. Gelukkig sta je er niet alleen voor.  

Boerenbond, Boeren op een Kruispunt, Ferm voor agravrouwen en ILVO gaan op 14 november samen met jou op pad om te leren over de voordelen die je kan behalen door je innerlijke koe bij de horens te vatten. Per bus bezoeken we drie bedrijven die concreet vertellen hoe zij de stress van alledag aanpakken. Ze weiden uit over de weg die zij tot nu toe aflegden en maken duidelijk welke winst hun benadering hen zoal oplevert.

Naast de concrete toepassing van coping mechanismen krijg je ook de theorie erachter aangereikt. Experten uit het vak lichten tijdens de busrit hun inzichten toe, die je daarna ook uitgebreid kan bespreken met je collega deelnemers. Want op het einde van de rit is dat belangrijk: praten werkt.  

Programma

De inspiratietoer gaat door op 14 november 2022:

  • 9.00u: Lut D’Hondt, Ter Paddepoele, Rokalseide straat 18, Maldegem (Melkvee en educatie)
  • 13.00u: Siska Vanpeteghem, d’Yzerpasserelle, Lindestraat 17, Alveringem (Varkens en B&B)
  • 16.30u: Dirk Devreese en Lut Vercruyce, ’t Gheysenhof, Schoolstraat 2, Gistel-Zevecote (Akkerbouw, melkvee, varkens)
  • 19.00u: afsluiting in Maldegem 

Tijdens de toer worden een verrassingslunch en 4-uurtje voorzien. Daarnaast voorziet Boeren op een Kruispunt de training "Je innerlijke koe bij de horens pakken" en krijg je een presentatie van een lerend netwerk over welzijn. Er wordt ook uitleg aangereikt over de theorie van de geluksdriehoek.

Praktisch

De inspiratietoer vindt plaats onder de vorm van een busreis. Aangezien een deel van de theoretische training op de bus zal worden gegeven, is het sterk aangeraden met de bus mee te reizen. Er worden opstapmogelijkheden voorzien op de carpoolparking van de afritten Antwerpen West en Beveren.  

Schrijf je nu in!

Inschrijven is verplicht en kan via onderstaande knop. Indien je je met je partner wilt inschrijven, vul dan tweemaal het inschrijvingsformulier in. 

Logobalk Farmwell