Corona

Boerenbond blijft de ontwikkelingen rond corona op de voet volgen en informeert zijn leden over de relevante aspecten voor de land- en tuinbouwsector.

Update 30/11/2021

Omdat het aantal coronabesmettingen opnieuw toeneemt, werden recent de coronamaatregelen verscherpt.

Bestuursvergaderingen en vorming niet meer fysiek tot eind december

Afgelopen weekend werden de maatregelen verder besproken en aangescherpt.
Zo zijn private bijeenkomsten binnen niet toegelaten, en dit tot minstens 19 december. Uitzonderingen hierop zijn enkel huwelijken en begrafenissen, private bijeenkomsten thuis of in een kleine toeristische logie voor maximaal 15 personen.

Gezien de huidige sterke verspreiding van het virus lijkt het ons verstandig om tijdelijk de pauzeknop in te drukken. Wij roepen ook jou op om tot eind december geen fysieke bijeenkomsten (bestuursvergaderingen, vorming) te organiseren.

Hebben jullie reeds een bijeenkomst gepland in de loop van de komende weken, overweeg dan of deze buiten of digitaal kan plaatsvinden. Bij die overweging kan je consulent je wellicht helpen.

Als de bijeenkomst een vorming is, geef dan je wijziging door via info@agrocampus.be. Is het wijzigen naar digitaal (of buiten) geen optie, dan leg je best een nieuwe datum vast. Op basis van de huidige informatie kunnen deze bijeenkomsten opnieuw vanaf 2 januari 2022. Dit geldt uiteraard ook voor nieuwe activiteiten.

Hoe verloopt het dienstbetoon van Boerenbond?

Vanaf 4 januari 2021 kan je dienstbetoon Boerenbond contacteren via het nummer 016 28 61 61 (op werkdagen tussen 9u00 en 16u30) of corona@boerenbond.be

We blijven de voorkeur geven aan dienstbetoon via telefoon of computer. In uitzonderlijke gevallen, wanneer we je niet op afstand kunnen helpen, kunnen we terug een afspraak inplannen. Let op:

  • Tijdens deze afspraak dien je de voorgeschreven veiligheidsmaatregelen in acht te nemen. 
  • Naar een zitdag komen zonder afspraak en je beurt afwachten kan niet. 

Om een afspraak te maken, bel je naar het centrale nummer (016 28 61 61). Een consulent zal dan samen met jou bekijken hoe hij/zij je het beste kan helpen met je vraag.

Kan ik terecht in de Boerenbondkantoren?

Onze kantoren zijn gesloten en enkel nog op afspraak toegankelijk. 

Voorwaarden samengevat voor vormingen en ledenactiviteiten binnen en buiten

 
Aantal deelnemers Geen beperkingen
Sociale afstand Geen afstand verplicht
Mondmasker Het dragen van een mondmasker is enkel verplicht indien je onvoldoende afstand (minimaal 1,5 meter) kan houden. In de praktijk is dat dus bij aankomst en vertrek; en bij alle verplaatsingen die men maakt tijdens de bijeenkomst.
Eten/Drinken/Catering/Bediening Geen verplichtingen voor niet professionele horeca beperkt tot deelnemers
Ventilatie  Geen verplichtingen, aanbeveling om luchtkwaliteit te meten tijdens binnenactiviteiten

 

Wat met evenementen?

Voor evenementen kan je de regels vinden op www.landelijkegilden.be/corona.

Waar kan ik terecht mijn vragen?

Zit je nog met vragen rond corona? Ons dienstbetoon blijft bereikbaar op 016 28 61 61 of via corona@boerenbond.be.