Menu

Wildschade

Geregeld worden oogsten aangetast, of zelfs volledig vernield, door wild. Afhankelijk van de soort die de schade heeft veroorzaakt, zijn er mogelijkheden om een schadevergoeding te bekomen.

  • Schade door bejaagbaar wild komt niet in aanmerking voor een vergoeding. Bejaagbaar wild zijn onder andere houtduiven, konijnen, hazen, grauwe ganzen, Canadese ganzen, vossen, edelherten, everzwijnen, …
  • Wanneer de schade is veroorzaakt door niet-bejaagbaar wild of beschermde soorten, kan een schadevergoeding worden uitbetaald. Je hebt na vaststelling van de schade 12 werkdagen de tijd om een dossier in te dienen. Snel zijn is dus de boodschap!

Vaststelling van schade

Bij vaststelling van schade is het zeer belangrijk om snel tot actie over te gaan en na te gaan of je recht hebt op een vergoeding. Je consulent Dienstbetoon kan voor jou uitzoeken of je recht hebt op een schadevergoeding en kan je helpen met het opmaken van een dossier om een schadevergoeding aan te vragen. Neem bij vaststelling van schade door wild dus altijd zo snel mogelijk contact op met de consulent Dienstbetoon in jouw provincie.

Kom je niet in aanmerking voor een vergoeding? We kunnen je in contact brengen met de juiste mensen die je kunnen helpen om de schade in de toekomst te voorkomen.

 

 

Hoeveel kost dit advies?

 Leden Boerenbond
Zitdag 1/2 uur
gratis
Meerprijs per 1/2 uur+ 47 euro (excl. btw)

 

Dit is een advies exclusief voor leden Boerenbond.  Als je dit advies wil: 
 Word nu lid