Menu

Bemiddeling & bezwaren

Als land- en tuinbouwer moet je heel wat regels opvolgen. Daarbij is een vergissing of fout snel gemaakt en kan het gebeuren dat je in een geschil terecht komt met bijvoorbeeld de landbouwadministratie, milieu-inspectie, …

Ook de druk van buitenaf wordt steeds groter. Zo wordt er via ruimtelijke uitvoeringsplannen of inrichtingsprojecten sterk geknabbeld aan het landbouwgebied of hebben andere bewoners van het buitengebied strenge eisen ten opzichte van land- en tuinbouwbedrijven. Dit kan leiden tot conflictsituaties. Het is vaak beter om daarbij niet meteen over te gaan tot juridische stappen.

Bekijk het probleem eerst grondig samen met de consulent Dienstbetoon Boerenbond. Samen met jou maken we dan schriftelijke bezwaren of brieven op, of organiseren we een plaatsbezoek of overleg tussen alle partijen om te proberen tot een minnelijk akkoord te komen.

Ook onze leden Landelijke Gilden kunnen bij ons terecht voor advies. U zal echter begrijpen dat wij om deontologische redenen geen schriftelijke bezwaren kunnen opstellen ten nadele van actieve land- en tuinbouwers.

Neem contact op en maak een afspraak om langs te komen op één van onze zitdagen.

 

 

Hoeveel kost dit advies?

 Leden Boerenbond
Zitdag 1/2 uur
gratis
Meerprijs per 1/2 uur+ 47 euro (excl. btw)

 

Dit is een advies exclusief voor leden Boerenbond.  Als je dit advies wil: 
 Word nu lid