hnh

Omhels de landbouw op eerste Agriflanders in Gent na corona

9 december 2022

Van donderdag 12 tot en met zondag 15 januari 2023 heeft in beurscomplex Flanders Expo in Gent de 12de editie van Agriflanders plaats. De vakbeurs voor de veeteelt focust ook deze editie weer op pluimvee, varkens, rundvee, mechanisatie op erfniveau. Uiteraard is iedereen die een band met de land- en tuinbouw heeft, van harte welkom. Naast het gebeuren zelf is er ook deze editie weer een boeiend programma met randevenementen. De beurs is elke dag open van 10 tot 18 uur.

Agriflanders, in 2023 toe aan de 12de editie, is voor organisator AgriBevents en de honderden standhouders een grote uitdaging. Het is de eerste editie sinds 2019 na corona, er is de economische crisis en specifiek voor de land- en bouw zijn er heikele dossiers, als PAS, MAP...

Volle goesting voor een succesvolle beurs

“We zijn uiteraard opgetogen dat we er weer staan en we kijken reikhalzend uit om er weer in te vliegen”, zegt voorzitter Georges Van Keerberghen. “We hopen, en verwachten, dat ook deze editie een succes zal worden, ondanks het onzekere economische en politieke klimaat.”

Vandaag zijn al 330 firma’s ingeschreven. “Ze zullen zich vol goesting inzetten voor een succesvolle beurs”, gaat voorzitter Georges Van Keerberghen verder. Dit jaar is ‘Omhels de landbouw’ de slogan en het campagnebeeld. “Hiermee spelen we in op de maatschappelijke en politieke discussie waar de landbouw in verzeild is en willen we een duidelijk signaal geven.” ‘Koeienmadam’ Mieke Vander Schueren siert deze keer de affiche van Agriflanders 2023.

Het is en blijft de missie van Agriflanders om samen met de Vlaamse, Waalse en buitenlandse standhouders in hun diverse deskundigheid een forum te bieden aan de professionele binnen- en buitenlandse bezoekers, maar zich ook te tonen aan het grote publiek en de maatschappij. “We willen tonen dat we niet bij de pakken moeten blijven zitten. Diversificatie, kwaliteit en vakmanschap zijn hierbij duidelijke leidraden”, aldus voorzitter Georges Van Keerberghen.

gbg
gbg

Ook voor deze editie heeft organisator AgriBevents blijvende aandacht voor mobiliteit. “Door het grote aantal bezoekers, die in tegenstelling tot bij andere beurzen de hele dag blijven, weten we dat de verkeersstromen en parkeerplaatsen een heel belangrijk item zijn.”

rtrt
gbg
Boeiend en uitgebreid programma randevenementen

Naast het beursgebeuren zelf, met 330 standhouders, wordt ook deze editie weer gezorgd voor boeiende randevenementen. Gespreid over 3 dagen zijn er maar liefst 16 interessante studiedagen. Die seminaries zijn gegroeid vanuit de standhouders en overheidsinstellingen. Telkens gaat aandacht naar actuele thema’s voor de landbouwer.

Elke beursdag is er ook een uitgebreid programma aan prijskampen, die altijd op grote belangstelling van het publiek kunnen rekenen. En op de openingsavond is er het Agriforum: het netwerkevenement, waarop Vlaams landbouwminister Jo Brouns een toespraak zal houden.

dfd
Praktische info

Locatie: Flanders Expo, Gent.

Data: van donderdag 12 tot en met zondag 15 januari 2023.

Toegangsprijzen: volwassenen (15 euro), kinderen (jonger dan 12, gratis), met verminderingskaart (8 euro), KBC-klanten (8 euro), studenten (enkel voorverkoop, 8 euro).

Online: www.agriflanders.be, www.facebook.com/agriflanders