vgv
28 jun

Cristal en Arvesta werken voor gerst samen met 49 landbouwers

De twee bedrijven starten een samenwerking op met lokale landbouwers om 300 ha brouwgerst te telen en te oogsten.
dcd
27 jun

Eiwitten uit microbiële fermentatie krijgen een stevige boost

UGent, CAPTURE, ILVO en de piloot Bio Base Europe Pilot Plant (BBEPP) zijn de trotse ouders van The ProteInn Club
dfd
Members only
24 jun

Limburgse buurtsupers en landbouwers smaken samenwerking

Uitbaters van lokale buurtwinkels en Limburgse producenten gingen samen op inspiratietoer bij collega’s.
xcx
09 jun

Proeven van eiwitrijke teelten op geslaagde inspiratietoer

Boerenbond onderzoekt in meerder projecten met landbouwers hoe plantaardige eiwitten lokaal kunnen worden geproduceerd.
dfd
03 jun

Gateway to Europe: steden gaan alsmaar meer de boer op

Onze consulente Nele Lauwers lichtte het potentieel van stadslandbouw toe op het evenement Gateway to Europe.
sds
01 jun

Landbouwers en burgers zijn de motor in lokale energietransitie

Minister Bart Somers steunt initiatieven rond energiedelen. 'Boerenbond innoveert' is al jaren partner in projecten.
dfd
Members only
24 mei

Info over eiwitrijke gewassen voor menselijke voeding op 8 juni

Interesse om eiwitrijke gewassen voor menselijke voeding te telen? Op woensdag 8 juni organiseren we een infonamiddag.
groenten
21 apr

Acht Haspengouwse gemeenten gaan ‘De boer op’

Regionaal Landschap Haspengouw & Voeren en acht Haspengouwse gemeenten zetten in op korte keten en lokale vermarkting.
strooien
Members only
25 mrt

Percelen oordeelkundig bemesten blijft een uitdaging

B3W gaf op een thematische uitwisselingsmoment meer uitleg over het efficiënt toepassen van kunstmest.
foto
20 mrt

Productie van plantaardige eiwitprojecten wordt gepromoot

19 projecten werden goedgekeurd om de productie van plantaardige eiwitten te promoten.
urbanfarming
01 mrt

Podcast urban farmers

In de podcast ‘How are urban farmers changing the world’ bespreekt Nele Lauwers de diverse vormen van stadslandslandbouw
Creme brulee
18 feb

“Nu moet ons product aan bekendheid winnen”

Liesbet en Xavier maken innovatief dessert met eigen eieren.