dfd
Members only
16 nov

Kan je risicogevoelige dieren rond de transitie detecteren?

De periode rondom kalven brengt heel wat veranderingen met zich mee.
dfd
15 nov

EFUA ontwikkelt nieuwe typologie voor stadslandbouw

De typologie werd ontwikkeld door onderzoekers van Universiteit Wageningen en Aeres Hogeschool Almere.
dfd
Members only
14 nov

Met ureum behandelde tarwe: een volwaardig alternatief?

Meer en meer wordt gezocht naar alternatieve eiwitgewassen. Is met ureum behandelde tarwe volwaardig?
Smartgrowers
03 nov

Slimme tuinbouw in de grensregio

Onlangs werden de resultaten van het project ‘Smart Growers’ toegelicht.
dcd
03 nov

Discussieer mee over peulvruchten voor humane consumptie

Op het provinciaal kantoor van Boerenbond Oost-Vlaanderen houden we op maandag 21 november een infoavond.
bnb
17 okt

Beïnvloedt de grootte van een melkveebedrijf het dierenwelzijn?

Hebben melkkoeien het beter op een kleine boerderij? Een Duits onderzoek geeft tekst en uitleg.
dfd
13 okt

Levensproductie Vlaamse koeien stijgt tot boven 30.000 kg melk

De gemiddelde levensproductie van de melkkoeien in Vlaanderen is gestegen met 769 kg. Dat blijkt uit cijfers van CRV.
df
Members only
10 okt

Schrijf je in voor de infodagen over rundveevoeding

Het Departement Landbouw & Visserij, ILVO, Hooibeekhoeve en Inagro organiseren een cursus rond rundveevoeding.
fvf
Members only
09 okt

Witloofbiënnale in rond Kampenhout lokt meer dan 160 deelnemers

Doel was kennisuitwisseling tussen de diverse landen en tussen telers, adviseurs, onderzoekers en het bedrijfsleven.
fvf
Members only
07 okt

Onderzoek rond uien is broodnodig

Op de Uiendag Vlaanderen werd ingegaan op belangrijke uitdagingen waar de Vlaamse uientelers mee worden geconfronteerd.
dfd
26 sep

Op 28 oktober wordt factuur Sanitair Fonds ‘runderen’ verstuurd

Het Sanitair Fonds biedt financiële ondersteuning aan de houder van sanitaire maatregelen en -initiatieven.
gb
22 sep

Vertical farming-industrie verzamelt voor congres in Brussel

Het thema was ‘Groener, schoner, verser, smakelijker’.