Menu

Zuhal Demir gaat de boer op met Groene Kring

Terug naar Actualiteit
Op vraag van Groene Kring bracht Vlaams minister Zuhal Demir, samen met Vlaams Parlementslid Karolien Grosemans en enkele leden van Jong N-VA, op 10 september een bezoek aan melkveebedrijf ‘t Winnerhof in Hechtel-Eksel.

Bron: Groene Kring

Met dit bezoek wil de jongerenvereniging voor land- en tuinbouwers een gesprek starten over thema’s waarmee jonge landbouwers geconfronteerd worden. Stijn Maes (30), lid van Groene Kring Neerpelt, ontving minister Zuhal Demir op zijn melkveebedrijf in Hechtel-Eksel. Daar maakte de minister kennis met de dagelijkse realiteit op het bedrijf van een jonge landbouwer. Naast het melkveebedrijf is er ook een ijssalon dat uitgebaat wordt door Stijns zus. Het ijs wordt gemaakt van verse koeienmelk van de eigen hoeve. “Met dit bezoek willen we duidelijk maken dat er voor jonge landbouwers nog heel wat uitdagingen zijn ”, zegt Sam Magnus, ondervoorzitter van de Groene Kring. “Voor jonge boeren zijn milieu, natuur en vergunningen zeer belangrijke thema’s, gezien ze de toekomst van een bedrijf kunnen maken of kraken. Wij willen dan ook aan de minister tonen waarop wij als jonge landbouwers botsen.”

Thema’s die aanbod kwamen tijdens het bezoek waren bedrijfszekerheid, vergunningen, natuur en wild. Tijdens de rondleiding nam de minister de tijd om in gesprek te gaan over deze thema’s. Nadien genoot ze van een lekker ijsje.

Deel deze pagina: 

Meer informatie