Workshop machineveiligheid

27 januari 2022

Iedere werkgever moet op zijn bedrijf in orde zijn met de wetgeving ‘Welzijn op het werk’. Dit betekent dat je niet enkel in de praktijk veilig aan de slag moet gaan, maar dat je ook administratief het een en ander in orde moet brengen. We zoeken samen onze weg door deze complexe wetgeving en blijven hangen bij het meest belangrijke deel: machineveiligheid.

Administratie

Heb jij al een overzicht van alle machines waarmee jouw personeel aan de slag gaat? Heb je van al die machines een indienststellingsverslag gemaakt? En weet je personeel aan de hand van de veiligheidsinstructiekaart hoe men hiermee moet werken?

Als je het nu in Keulen hoort donderen, dan is deze vorming iets voor jou. We overlopen stap voor stap waarvoor deze documenten dienen en hoe je ze kan gebruiken op maat van je bedrijf! Op het einde van de workshop is op die manier een groot deel van je veiligheidsadministratie in orde.

Heb jij al een veiligheidsmap?

Boerenbond ontwikkelde samen met Prevent-Agri en Idewe een beheersysteem op maat van onze sector. Dit systeem deelt de veiligheidswetgeving op in 24 modules. Het bevat heel wat informatie om je op weg te helpen bij je administratie en zorgt ook voor voorbeelddocumenten. Iedere deelnemer van de workshop krijgt dit systeem zowel digitaal als op papier. Omdat de workshop digitaal doorgaat, is op tijd inschrijven dus wel een aanrader. We bezorgen je dan op voorhand alle nodige informatie.

Praktisch

De vorming ‘Machineveiligheid op jouw bedrijf’ vindt plaats op dinsdag 1 februari vanaf 20 uur. Omwille van coronamaatregelen laten we dit digitaal doorgaan. Wie wil deelnemen kan inschrijven bij Martine Tilkens op 016 28 61 01 of vlaamsbrabant@boerenbond.be. Geef even mee uit welke sector je komt en van welke machines je graag meer informatie krijgt. Laat ook weten of je al een veiligheidsmap van Boerenbond hebt of niet. We bezorgen je dan op voorhand het nodige materiaal.