Win de Agri Influencer Award 2023

4 augustus 2023
De Duitse landbouworganisatie DLG is op zoek naar boeren en tuinders die actief zijn op sociale media en willen meedingen naar de 2023 DLG Agri Influencer Award. Deelnemen kan tot 17 september. De winnaar wordt later dit jaar bekend gemaakt op Agritechnica.
AIA

Er zijn zes categorieën waarin awards worden uitgereikt. Drie zijn voor Duitse kanalen, drie voor internationale inzendingen, in een taal die niet het Duits is. In die drie laatste kunnen dus ook Vlaamse vloggers en influencers deelnemen. Het gaat om: 

  • DLG Best Agri YouTuber International: voor land- en tuinbouwers die een YouTube kanaal hebben dat gaat over hun sector en de technologieën die er gebruikt worden. Je moet minstens 1000 volgers hebben om kans te maken.
  • DLG Best Instagrammer/Facebook Inaternational: voor land- en tuinbouwers die een Instagramprofiel of Facebookpagina runnen met landbouwgerelateerde content en minstens 1000 volgers hebben. 
  • DLG Best Agri TikTokker International: voor land- en tuinbouwers die actief zijn op TikTok, daar over hun job en sector communiceren en minstens 1000 volgers hebben.

Deelnemers worden onder andere beoordeeld op hun bereik, de kwaliteit van de content, creativiteit, onderwerpen die aan bod komen, hoe ze landbouw in beeld brengen, de interactie die ze aangaan met het publiek ...