Menu

West-Vlaamse maisdoolhoven kijken tevreden terug

Terug naar Actualiteit
Sector: 
Thema: 
Regio: 
Recreatie in eigen land en streek is ook de landbouwsector ontmoeten. In West-Vlaanderen openden deze zomer heel wat maisdoolhoven.

Hans Mommerency, provinciaal secretaris

Recreatie in eigen land en streek is ook de landbouwsector ontmoeten. In West-Vlaanderen openden deze zomer heel wat maisdoolhoven. Niets zo fijn voor kinderen als in een maisjungle verdwalen en op zoek gaan.

Dat dachten ook diverse landbouwers en verenigingen in West-Vlaanderen. De provinciale landbouwkamer en Inagro wilden zowel het landbouweducatieve als de initiatiefnemers ondersteunen.

Organisatoren konden de aanleg van hun maisdoolhof melden en kregen een gratis educatief spandoek en allerhande tips rond de aanleg, bijkomende mogelijkheden alsook ondersteuning naar grotere communicatieplatforms zoals Westtoer en UiTInVlaanderen.

Hoewel de regen en vooral de modder wel eens voor moeilijkheden zorgden, ervaarden de initiatiefnemers veel positieve respons. “Het eerste weekend hadden we al 250 deelnemers, die dankbaar waren voor deze betaalbare en leuke namiddag”, zegt Dirk Van Hee van Landelijke Gilde Vleteren. In het ‘laBIERint’ in Reninge kreeg het doolhof naast de vorm van een bierglas ook een landbouwleerpad met een wedstrijd voor de jonge deelnemers. Het maisdoolhof van de gemeente Houthulst was dan weer een prima activiteit voor de lokale speelpleinwerking en opvang. Elke doolhof heeft duidelijk zijn eigen (positief) verhaal.

Alvast een geslaagde actie met dank aan alle initiatiefnemers. Wie ook ideeën heeft of meer info wenst voor volgend jaar kan gerust contact opnemen via nele.dejonckheere@inagro.be.

Meer informatie

Sector: 
Thema: 
Regio: