gbg

Werk mee aan een beter beleid voor de stadslandbouw

15 september 2022

Het Europees Forum voor Stadslandbouw (EFUA) organiseert verschillende workshops en online bevragingen over beter beleid voor stadslandbouw.

Experten en ervaringsdeskundigen met zeer uiteenlopende achtergronden brengen zo knelpunten en kansen in beeld over het huidige beleid.

Behoefte aan adequaat beleid

Het kernthema van de EFUA-workshops is de behoefte aan beter beleid. Tijdens de laatste workshop, gemodereerd door Nele Lauwers van Boerenbond en Simon Stork van FH SWF, bleek de rijkdom en het potentieel van stadslandbouw in Europa. Fabio Cossu, vertegenwoordiger van DG AGRI, bevestigde de waarde van stadslandbouw voor Europa's voedselsysteem.

Alle deelnemers waren het erover eens dat stadslandbouw nauw verbonden is met verschillende beleidsterreinen, waaronder landbouw, milieu, gezondheid, economie, onderwijs, enz.

Het zal de komende jaren een uitdaging zijn om op elk van deze beleidsterreinen de specifieke toegevoegde waarden van stadslandbouw te identificeren en adequate beleidsmaatregelen te formuleren om de positieve resultaten van stadslandbouwinitiatieven te versterken.

Maak even tijd voor de enquête

Als je landbouwer weet je dat toegang tot grond van groot belang is, zeker in en rond stedelijk gebeid. Om deze uitdaging goed in beeld te brengen met ervaringen uit de praktijk loopt momenteel een bevraging. Dit is een unieke kans om je stem als landbouwer in Europa te laten horen.

Ben je actief als landbouwer in of rond de stad, maak dan zeker even tijd (slechts enkele minuten) om te antwoorden op de Engelstalige enquête. Deze rondvraag vind je hier

Lees hier meer over het project.

Bron: Boerenbond.