Welzijn op het werk

9 september 2021
De FOD Werkgelegenheid wil kmo’s en startende ondernemingen bewust maken van welzijn op het werk. Een goed beleid omtrent welzijn op het werk uitvoeren, maakt integraal onderdeel uit van goed ondernemerschap.

De FOD Werkgelegenheid wil kmo’s en startende ondernemingen bewust maken van welzijn op het werk. Een goed beleid omtrent welzijn op het werk uitvoeren, maakt integraal onderdeel uit van goed ondernemerschap. De voordelen zijn groot: meer bescherming tegen ongevallen en beroepsziektes, minder afwezigheden, een hogere productiviteit, lagere verzekeringspremies, een betere dialoog met de externe preventieadviseur, meer collegialiteit, een sterkere reputatie als werkgever …

Om iedereen te helpen werk te maken van het welzijn van werknemers heeft de AD Humanisering van de Arbeid van de FOD Werkgelegenheid daarom een gids samengesteld, de gratis gids ‘Welzijn op het werk: helder, handig!’.

Deze gids is toegankelijk en geschikt voor iedereen, of men nu al lang binnen het welzijnsgebied werkzaam is of pas een onderneming heeft opgericht. Er is geen voorkennis vereist en deze gids bevat alle info die men nodig heeft: de basisprincipes van deze verplichte wetgeving, helder uitgelegd, en concrete ondersteuning bij de uitvoering van dit beleid, in de vorm van 17 handige fiches.

Neem een kijkje op www.beswic.be en download de gids, bekijk de handige fiches en het promofilmpje en ontvang zelfs een promopakket.

Bron: FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg