Menu

Welkom op de Boerenbondstand tijdens Werktuigendagen

Terug naar Actualiteit
Op het terrein van de Werktuigendagen kan je de tent van Boerenbond en Landelijke Gilden vinden in de Maalderijstraat, vlak bij de kruising met de Kattendoornstraat. Loop eens binnen en drink een glas. Heb je een vraag of een probleem, spreek dan zeker een van onze medewerkers aan.

Hoffelijkheidscampagne

Wellicht merkte je al iets van onze hoffelijkheidscampagne. Die roept plattelandsbewoners, recreanten en ook land- en tuinbouwers op om wederzijds begrip te hebben voor elkaars situatie. Thema’s zijn onder meer veilig verkeer, zwerfvuil vermijden en respect voor de teelten en vruchten van een ander. Je kan je laten fotograferen samen met de figuren die onze communicatiecampagne bevolken, en met die foto de campagne versterken op sociale media. Naar aanleiding van het Internationaal Jaar van Fruit en Groenten krijg je een lekker stukje fruit mee.

Samen in beweging

Op onze stand kan je ook in contact komen met een aantal organisaties en thema’s:

Werkers. De medewerkers van Werkers in aanneming beantwoorden graag al je vragen rond agrarisch aannemingswerk. En ze brengen enkele machines voor landschapsonderhoud mee, zoals een kraantje met velkop waarmee ze bomen in stukken knippen en een klepelmaaier met directe opvang.

Boerennatuur. De medewerkers van Boerennatuur Vlaanderen weten heel wat te vertellen over landschaps- en natuurbeheer. Op de stand is aandacht voor de thema’s: water, landschap bodem en biodiversiteit. Op de stand kan je een stuwtje bekijken, waarmee je de grondwaterstand wat hoger kan houden. Deze techniek kan ook nuttig zijn in droge zomers.

Groene Kring. Groene Kring wil op de Werktuigendagen vooral de sfeer en gemoedelijkheid van voor corona terugbrengen. Leden en sympathisanten zijn welkom om ‘eentje te komen drinken’ en meteen een praatje te maken. Daarnaast is er een rad van fortuin waarmee je allerlei gadgets kan winnen!

AgroCampus. Dit jaar is er speciaal aandacht voor het rijbewijs G. De lestractor wordt opgepoetst en zal aanwezig zijn op de stand. Wie weet win jij een gratis rijopleiding.

Bio zoekt Boer. Kom aan de hand van een ludieke fotokwis de verschillen ontdekken tussen gangbare en biolandbouw. Als je het goed hebt kan je lekkere bioproevers winnen. Verder kan je er terecht met al je vragen rond het omschakelproces naar biologische landbouw.

Carbon farming. Ben jij bezig met je bodemkwaliteit en koolstofopbouw en benieuwd naar het concept carbon farming als verdienmodel en wat dit voor jouw bedrijf kan betekenen? Kom dan even langs voor een babbel en wat toelichting!

Meer informatie