Menu

Korte keten in de kijker

Terug naar Actualiteit
Sector: 
Regio: 

Van 26 mei tot 3 juni worden in heel Vlaanderen activiteiten georganiseerd die korteketenproducten in de kijker zetten. Je vindt een overzicht van alle evenementen op de website www.weekvandekorteketen.be. Misschien overweeg ook jij om hoeveproducent te worden? Volg dan een van de vijf infosessies die een initiatief zijn van KBC, Innovatiesteunpunt, Steunpunt Hoeveproducten en SBB.

 

Naar aanleiding van de ‘Week van de korte keten’ (26 mei tot 3 juni) vinden in heel Vlaanderen activiteiten plaats. De Vlaamse provincies, allerlei platforms van korteketenproducten en/of -producenten, en organisaties zoals VLAM en KVLV, Vrouwen met Vaart, hebben hiervoor de handen in elkaar geslagen. Alleen al in West-Vlaanderen, de bakermat van de ‘Week van de korte keten’, vinden meer dan honderd activiteiten plaats die producent en consument dichter bij elkaar moeten brengen. Zo worden er in West-Vlaanderen op 22 boerderijen hoevepicknicks georganiseerd. De fietsroutes en proeverijen zorgen ook voor een unieke toeristische uitstraling. Daar zijn alle Vlaamse provincies zich sterk van bewust.

Recordpoging hoeve-ijs eten

Klap op de vuurpijl wordt de wereldrecordpoging ‘Hoeve-ijs eten’, op 3 juni in het provinciaal domein Lippensgoed Bulskampveld (Beernem), een organisatie van KVLV, Vrouwen met Vaart, en verschillende diensten van de provincie West-Vlaanderen (Westtoer, POM, Inagro). Hiervoor worden minstens 3050 lekkerbekken gezocht die tussen 15 en 16 uur een hoeve-ijsje likken. Dan is het record gebroken! Het mogen er uiteraard meer zijn. Het ijs is gratis en zal bereid worden door enkele hoeveproducenten uit de buurt. Registratie vindt plaats tussen 13.30 en 15 uur. Wees er tijdig bij! De vijf lokale hoeveproducenten die voor de ijsjes zullen zorgen, zijn Hoeve Colpaert (Beernem), ’t Beuterpotje (Beernem), Evelynes Zuivelhoeve (Oostkamp), Smart-ijs (Wingene) en Hoeve-ijs Z (Zedelgem).

Op 3 juni zullen we ook weten of de week voordien, op 27 mei in Tildonk, het wereldrecord ‘Aardbeimilkshake drinken' gesneuveld is.

Meer informatie vind je op de website van de 'Week van de korte keten'

Is de korte keten ook iets voor jou?

Heb je na de ‘Week van de korte keten’ ook zin gekregen? Dan is er een infosessie voor jou. De korte keten is immers gemakkelijker gezegd dan gedaan. Je hoort er hoe alles in zijn werk gaat. De infosessies vinden plaats

  • op 4 juni in Oostnieuwkerke;
  • op 5 juni in Everbeek;
  • op 6 juni in Erps-Kwerps;
  • op 12 juni in Hamont-Achel
  • op 14 juni in Lichtaart

Tijdens deze sessies wordt er informatie gegeven over wetgeving, fiscaliteit, investeringen en VLIF-steun, communicatie, elektronisch betaalverkeer …
Deze infosessies zijn een initiatief van KBC, Innovatiesteunpunt, Steunpunt Hoeveproducten en SBB.

Schrijf je hier in voor een van deze sessies

Vijf redenen om recht van bij de boer te kopen

 

Deel deze pagina: