Menu

Webinar voor varkenshouders op 31 maart

Terug naar Actualiteit
Sector: 
Schrijf je in voor het webinar ‘Toekomstverwachtingen voor de varkensmarkt’ op 31 maart om 20 uur.

Varkenshouders hebben een erg moeilijke periode op het vlak van prijsvorming achter de rug. De varkens- en biggenprijzen zijn sinds het begin van de coronacrisis vorig jaar steil bergafwaarts gegaan, om in het laatste kwartaal tot een historisch dieptepunt te komen. Daarbij kwam dat de veevoederprijzen ondertussen ook substantieel zijn gestegen, wat extra doorweegt op de kostprijs. Gelukkig veerden de varkens- en biggenprijzen de voorbije weken op, maar het zal nog wel even duren vooraleer de liquide middelen op de varkensbedrijven weer wat op niveau komen. De vraag is of de varkensmarkten nu structureel in een betere periode zijn terechtgekomen of dat de opleving maar tijdelijk is. Om daar een antwoord op te geven, organiseren we volgende week een webinar.

Je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het webinar ‘Toekomstverwachtingen voor de varkensmarkt’, dat plaatsvindt op woensdagavond 31 maart 2021 om 20 uur.

Programma

  • Verwelkoming
  • Wat geeft de varkensbarometer aan? (Wouter Wytynck, Boerenbond)
  • Evolutie veevoedergrondstoffenmarkten (Patrick Boone, directeur aankoop grondstoffen, Arvesta)
  • Hoe ziet de varkensmarkt er bij ons uit? (Jos Claeys, CEO BPG Group)
  • Globale varkensvleesmarkt en vooruitzichten (Joris Coenen, manager BMO-VLAM)
  • Vragensessie

Deelnemen aan het webinar is gratis voor Boerenbondleden. Inschrijven kan je via https://www.boerenbond.be/kenniscentrum/opleidingen/vormingen/zoom-vooru....

De dag van het webinar ontvang je een link waarmee je kan deelnemen.

Meer informatie

Sector: