Water zuiveren met Tiense Suiker

11 oktober 2022

Op 8 november nodigt het Agrowaterloket Limburg ons uit om samen op bezoek te gaan bij de Tiense Suikerraffinaderij, waar er momenteel een bietencampagne loopt. We leren over het proces van biet tot suiker, met focus op duurzaam watergebruik.

Het bezoek zal de focus leggen op de waterzuivering, de waterrecuperatie en het project 'Tiense Watervelden'. Met dit bezoek hoopt het Loket Limburgse land- en tuinbouwers te inspireren. Ook al vindt het waterzuiveringsproces op grote schaal plaats, toch kunnen de basisprincipes die gebruikt worden ook in land- en tuinbouwbedrijven geïmplementeerd worden. 

Programma

  • 13u15: verzamelen aan T-center
  • 13u30: bezoek Tiense Suikerraffinaderij - rondleiding door Didier Goffin, procesmanager
  • 15u00: afsluiter

Praktisch

GPS adres: Vinckeboschvest 50, 3300 Tienen. Parkeren kan op de site. U ontvangt vooraf een mail met alle details. 

Projectsteun

Binnen het project 'Limburgs water, elke druppel telt' wordt gewerkt aan een betere Limburgse waterbalans. Hoe algemeen de waterproblematiek ook is, oplossingen zijn maatwerk. Daarom is er ook voor elke land- en tuinbouwer een unieke rol weggelegd. 

Schrijf je nu in!

Wil je mee op bezoek bij Tiense Suiker? Wees er dan snel bij, want de plaatsen zijn beperkt. Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht. Dat kan via onderstaande knop. Let op! Wie inschrijft en uiteindelijk niet aanwezig is zonder bericht na te laten, zal een no-show bijdrage gevraagd worden van €25.