Wat als je geen seizoenarbeiders vindt?

2 juni 2022

Op het bedrijf van Geert Neerinck zijn seizoenarbeiders uit Spanje en Portugal aan de slag. Tot voor kort werd voornamelijk gewerkt met Poolse en Roemeense arbeiders. Dit jaar dreigde voor het eerst een tekort aan arbeidskrachten.

Hiervoor werken VDAB en Boerenbond samen om burgers uit de Europese Unie en daarbuiten te leiden naar seizoenarbeid in Vlaanderen. “Via Boerenbond kwamen we in contact met de contactpersoon bij VDAB voor Europese kandidaten. Die kwam ter plaatse op het bedrijf, waarbij we digitale selectiegesprekken hadden met de geselecteerde kandidaten, via Teams. Op deze manier werden een aantal werknemers geselecteerd. Na minder dan een week waren de eerste werknemers al bij ons aan het werk”, getuigt Geert. “Onze vacatures staan nu ook gedeeld in het Europa, via de Eures-website. Zo kunnen kandidaten die bij ons willen komen werken ons contacteren. De procedure is vlot verlopen.”

Ook op zoek?

Heb jij ook nood aan extra seizoenarbeiders? Publiceer dan eerst je vacature via VDAB. In de eerste plaats richt VDAB zich op inwoners in Vlaanderen. Je kan je vacature delen in Europa, via Eures, het Europees netwerk voor arbeidsbemiddelingsdiensten.

Nadat je jouw vacature hebt geplaatst via VDAB mail je naar international@vdab.be met het VDAB-vacaturenummer. Zo bezorgt VDAB cv’s van kandidaat-werknemers die jij op jouw beurt terug contacteert. Daarnaast kan je ook via de Eures-site je vacature publiceren, hiervoor publiceer je je vacature in het Engels en bezorg je het vacaturenummer via international@vdab.be. Zo kunnen kandidaten rechtstreeks bij jou solliciteren.

Check alle info en mogelijkheden via www.boerenbond.be/actualiteit/tewerkstelling-nuttige-documenten-en-formulieren