Menu

Waddisda op het veld

Terug naar Actualiteit
Sector: 
Regio: 
In het kader van ‘Waddisda … op het veld’ heeft vzw Pleckske educatieve borden geplaatst op velden in de gemeenten Arendonk, Brecht, Essen, Hoogstraten, Kalmthout, Merksplas, Ravels en Wuustwezel.

Lore Van Looveren, regioconsulent Boerenbond

In het kader van ‘Waddisda … op het veld’ heeft vzw Pleckske educatieve borden geplaatst op velden in de gemeenten Arendonk, Brecht, Essen, Hoogstraten, Kalmthout, Merksplas, Ravels en Wuustwezel. Vzw Pleckske is een samenwerkingsverband tussen de genoemde gemeenten, Landelijke Gilden, Rurant, Innovatiesteunpunt en Plattelandsklassen, ondersteund door Leader Markante Kempen. Met de bordencampagne willen ze de kennis over gewassen op het veld vergroten en zo ook landbouw en bevolking dichter bij elkaar brengen.

Poëzie op het veld

In elke gemeente staan zo’n 15 verschillende borden over minder bekende landbouwgewassen (bieten, vlinderbloemigen, aardappelen, granen, aardbeien, gele mosterd, kolen, kersen, bloemenstroken, schorseneren, chrysanten, asperges, dahlia’s, pompoenen en kiwibes). Elk bord heeft een QR-code die je naar een filmpje met plattelandsdichter Stefan Perceval leidt. Hij draagt gedichten voor over de gewassen. De gedichten komen van verschillende inwoners uit de deelnemende gemeenten.

Voorstelling project

De Brechtse schepen Frans Van Looveren (links op de foto bovenaan) mocht het project op 28 juni officieel voorstellen. “In Brecht, als landbouwrijke gemeente, merk je dat het draagvlak voor landbouw bij de bevolking geen evidentie meer is. Als bestuur krijg je hiermee een stevige opdracht op je schotel.” Karel Breugelmans, voorzitter van vzw Pleckske (rechts op de foto) beaamt dit. “Zelfs op de boerenbuiten zijn er steeds meer bewoners die weinig over landbouw weten. Landbouw en platteland dichter bij de mensen brengen, is de voornaamste doelstelling van vzw Pleckske en dit willen we doen met laagdrempelige acties zoals ‘Waddida … op het veld’. Mensen die nieuwsgierig zijn én van kunst houden proberen hopelijk de QR-code te downloaden.”

Deel deze pagina: 

Meer informatie

Regio: 
Sector: