Vraag vandaag nog je gratis Boerennatuurpakket aan

9 december 2021

Wil je zelf werken aan biodiversiteit op je bedrijf? Dat kan en wel aan de hand van het Boerennatuurpakket. Boerenbond biedt je dit pakket in primeur aan, in het kader van de niet-productieve investeringen (NPI), die volledig terugbetaald worden via VLIF-steun. Het Boerennatuurpakket combineert twee nestkasten, een bijenhotel en eventueel een wildredder. De nestkasten huisvesten steenuil en zwaluw, het bijenhotel beschikt over minstens 1 m² bijenwand en de akoestische wildredder verjaagt wild voor de maaibalk in de buurt komt.

Waarom een pakket?

Elk van deze NPI’s kost afzonderlijk minder dan het minimumbedrag voor een NPI-aanvraag. Daarom dreigen deze drie nuttige maatregelen uit de boot te vallen. Als landbouwer zou je zelf moeten combineren, randvoorwaarden checken, leveranciers zoeken, bestellingen opvolgen, facturen bijhouden …

Boerennatuur Vlaanderen neemt dit van je over en slaat met Boerenbond de handen in elkaar voor de uitrol van het pakket.

Hoe vraag je je pakket aan?

Surf naar de www.boerenbond.be/boerennatuurpakket. Daar kan je het webformulier voor je aanvraag invullen. Eens we je aanvraag voor een pakket ontvangen, gidsen we je vlot door een rechtlijnig stappenplan en volgen op van bestelling tot levering.

Voor snelle beslissers!

Wil je in februari of maart al een pakket in huis hebben? Beslis dan snel en vraag je pakket aan. Dat kan tot 17 december. Zo geven we met z’n allen vanuit de landbouwsector een positief en zichtbaar signaal en laten zien dat de sector wel zélf werk maakt van biodiversiteit binnen het agrarisch gebied.

Vragen?

Bel naar 016 28 61 61.

Maaike De Ridder, projectcoördinator Boerennatuur