Menu

Vleesveeprijzen blijven stabiel, maar hittegolf leidt wel tot problemen

Terug naar Actualiteit
Sector: 
Thema: 
De kalverprijzen blijven stabiel, hoewel een daling werd voorspeld. Ook de prijzen voor stieren en koeien blijven op hetzelfde niveau.

Dirk Audenaert, landbouwconsulent Boerenbond

Noteringen

Kalveren. De kalverprijzen schommelen rond 750 euro voor goede stierkalveren.

Stieren. De prijzen schommelen rond 3,3 euro per kg levend of 4,50-4,90 euro per kg geslacht. Prijs tot 5,10 euro per kg als er binnen een specifiek label en onder bepaald gewicht wordt geleverd.

Koeien. Gemiddeld 2,75-3,25 euro/kg levend. Geslacht richting 4,30 tot 4,75 euro/kg met uitschieters voor enkele toppers.

Hittegolf

De extreme temperaturen vorige week zorgden voor heel wat problemen. Heel wat meldingen van dieren die in de afmestperiode gestorven zijn. In een normale verzekering zijn deze dieren niet verzekerd. Ook via het Rampenfonds is dit niet te recupereren. Heel wat maatregelen werden genomen: ventilatoren, dieren nat maken, kalveren in fris water houden, minder (of geen) krachtvoer, pensbuffer ... Hoe erg was de schade op jouw bedrijf? Welke maatregel heeft bij jou het meest geholpen? Je kunt je reactie of suggesties sturen naar dirk.audenaert@boerenbond.be of raf.steegmans@boerenbond.be.

Meldpunt veeprijzen

Via het Meldpunt veeprijzen kunnen Boerenbondleden de prijzen die ze zelf voor runderen en biggen kregen aan ons melden. Wij verwerken de prijzen van alle deelnemers en zetten het gemiddelde op de website. De deelnemers krijgen, anoniem, de individuele ingebrachte prijzen van alle deelnemers toegestuurd.

Ontvangen prijzen via het Meldpunt (van 17 tot 30 juli)

Kalveren.

Afgemeste stieren.

Afgemeste koeien.

Externe prijsnoteringen 

Prijsnotering van de Vlaamse overheid, departement Landbouw en Visserij
(week 22/07/2019-28/07/2019), prijs exclusief btw, per kg koud karkasgewicht

  • Stieren S2: 4,80 euro (=)
  • Koeien S2: 4,77 euro (=)
  • Koeien E2: 4,30 euro (- 0.01)
Deel deze pagina: 

Meer informatie

Thema: 
Sector: