Menu

Vlees.be: Objectieve info over Belgische vleesveehouderij gebundeld

Terug naar Actualiteit
Sector: 
Heel vaak gebruiken vleeskritikasters slogans en internationale cijfers om hun gelijk aan te tonen. Maar deze cijfers kloppen meestal niet voor de Belgische vleesveehouderij. Het was dan ook belangrijk om alle objectieve en wetenschappelijk correcte info over de Belgische vleesproductie te bundelen.

Roel Vaes, adviseur Rundvee, Studiedienst

Vlees wordt de voorbije jaren geviseerd steeds meer geviseerd en bestempeld als boeman in onder meer de klimaatdiscussie. Heel vaak gebruiken vleeskritikasters slogans en internationale cijfers om hun gelijk aan te tonen. Maar deze cijfers kloppen meestal niet voor de Belgische vleesveehouderij. We scoren op het klimaatuitstoot, dierenwelzijn, duurzaamheid, … vaak veel beter. Het was dan ook belangrijk om alle objectieve en wetenschappelijk correcte info over de Belgische vleesproductie te bundelen. Deze werd samengebracht op de website www.vlees.be.

Dit is een initiatief de partners uit de Belgische vleessector (landbouworganisaties, veevoederindustrie, slachthuizen, vleesverwerkers, en afnemers). Vanuit Boerenbond hebben we actief mee aan de kar getrokken om deze info te bundelen. Het doel van deze website is een duidelijk en transparant overzicht bieden van de sector, in al zijn facetten. Er is info beschikbaar over de impact van vlees op het klimaat en de gezondheid, over hoe de veehouders hun dieren verzorgen, wat ze doen om duurzaam te ondernemen, welke stappen vlees doorloopt om van de boer tot op het bord terecht te komen, en tal van andere onderwerpen. Daarnaast gedetailleerde informatie met wetenschappelijke bronnen beschikbaar in enkele afzonderlijke thematische papers rond gezondheid, economie, dierenwelzijn en duurzaamheid. Zo willen we onze stakeholders, politici, maar ook jou als vleesveehouders voldoende objectieve en correcte info aanreiken in de discussies gevoerd rond de vleesproductie in België. Ga dus zeker eens een kijkje nemen.

Meer informatie

Sector: