Menu

VLAM-incubator ondersteunt innovatieve exportideeën naar aanleiding van de Brexit

Terug naar Actualiteit
Thema: 
De Vlaamse export kreeg rake klappen door de Brexit en ook de verschillende landbouwsectoren ontsnapten er niet aan. VLAM wil Vlaamse bedrijven ondersteunen die een economisch nadeel ondervonden van de Brexit.

Katrien Weckx, medewerker communicatie Innovatiesteunpunt

Dankzij financiële steun van Hilde Crevits, Vlaams minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale economie en Landbouw, werd de VLAM-incubator in het leven geroepen. Het is een initiatief dat steun geeft aan innovatieve plannen van Vlaamse exporterende agrovoedingsbedrijven.

Er zijn 2 verschillende incubatoren, namelijk de VK-incubator en de wereldwijde incubator. Ze ondersteunen exportprojecten op respectievelijk de VK-markt en/of alle andere buitenlandse markten met een minimale ondersteuning van € 10 000 en maximaal € 20 000  per project. De eigen inbreng in het project moet minstens 50% bedragen. Indien de aanvragende onderneming een federatie of groepering met minstens 2 niet-verbonden ondernemingen als leden betreft, kan het project maximaal € 40 000 euro aan steun ontvangen. Men kan projecten voor deze beide incubatoren indienen. De uitvoering van het project moet binnen de periode van 01/06/21 tot en met  30/11/21 plaatsvinden.

Geïnteresseerden kunnen ten laatste op 30 april 2021 een aanvraag indienen.

Meer informatie: https://www.vlaanderen.be/vlam/exportincubator

 

Meer informatie

Thema: