Menu

Vlaamse ondernemers krijgen betalingsuitstel voor onroerende voorheffing 2020

Terug naar Actualiteit
​Om ondernemers te steunen die het vandaag moeilijk hebben om aan hun financiële verplichtingen te voldoen geeft de Vlaamse regering betalingsuitstel voor de onroerende voorheffing 2020. Let wel op, de procedure verschilt voor rechtspersonen en eenmanszaken.

Bron: Boerenbond

Rechtspersonen: automatisch betalingsuitstel tot 30 april 2021

Alle aan rechtspersonen verzonden aanslagbiljetten onroerende voorheffing van het aanslagjaar 2020 mogen uitzonderlijk betaald worden tegen uiterlijk 30 april 2021, ondanks de gewone betaaltermijn die op de aanslagbiljetten vermeld staat.

Er zullen geen nalatigheidsinteresten aangerekend worden, voor zover er uiterlijk op 30 april 2021 betaald is.

Eenmanszaken: mogelijkheid om afbetalingsplan tot 30 april 2021 aan te vragen

Het betalingsuitstel dat geldt voor beroepsmatig gebruik van panden kan niet automatisch worden toegepast voor eenmanszaken. Het is dus belangrijk om zelf actie te ondernemen. Dit kan zeer eenvoudig door contact met de Vlaamse Belastingdienst of je kan een voorbeeldbrief downloaden.

Er moeten geen bewijzen van financiële problemen worden meegestuurd met de aanvraag.

Er zullen geen nalatigheidsinteresten aangerekend worden, voor zover er uiterlijk op 30 april 2021 betaald is.

Opgelet, deze maatregel geldt enkel voor aanslagjaar 2020. Voor andere aanslagjaren blijft de betaaltermijn die op het aanslagbiljet staat van toepassing en blijven de interesten doorlopen als er niet tijdig betaald wordt.

Download de voorbeeldbrief

 

Deel deze pagina: 

Meer informatie