Menu

Veilig werken met de motorzaag?

Terug naar Actualiteit
Regio: 
Op woensdagavond 20 en zaterdagnamiddag 23 november organiseert Boerenbond Oost-Vlaanderen een opleiding rond werken met de motorzaag. In deze opleiding vertellen we in twee delen hoe je veilig kan omgaan met motorzagen. Ook onderhoud en verschillende vel- en zaagtechnieken komen aan bod. Deze opleiding vindt plaats in de Landbouwschool in Sint-Niklaas.

Matthias Vercauteren, regioconsulent

Deel 1: Mijn zaagmachine klaar voor het nieuwe seizoen?

Lesgever Gino Bruyninckx overloopt wat belangrijk is om onze zaagmachine correct af te stellen alvorens je veilig kan gaan zagen deze winter. Samen met jullie stelt hij jouw kettingzaag goed af zodat je de komende winter vlot en veilig aan het knotten kan. Op het einde van deze avond is je ketting goed geslepen, gesmeerd en afgesteld. Breng je eigen kettingzaag en vijlmateriaal mee. Zo zijn jij en je machine startklaar voor het nieuwe zaagseizoen. Voor deze opleiding is geen voorkennis vereist. Verplicht mee te brengen: werkpak, veiligheidsschoenen, handschoenen, je eigen zaagmachine en vijlmateriaal.

Deel 2:Veilig en efficiënt bomen knotten en snoeien

In deze praktijkgerichte opleiding demonstreert de lesgever hoe je veilig en efficiënt een knotboom kan knotten en veilig, maar efficiënt snoeien. Vervolgens kan je zelf aan de slag en helpt de lesgever je om je eigen techniek te verbeteren. Verplicht mee te brengen: werkpak, veiligheidsschoenen, handschoenen, je eigen zaagmachine en zaagmateriaal.

Inschrijven is verplicht op www.boerenbond.be/vorming of bij Ann De Schampheleire op 09 243 88 20 of via oostvlaanderen@boerenbond.be. Gelieve bij je inschrijving de juiste cursuscode, je naam en telefoonnummer te vermelden. Opgelet! De cursus gaat slechts door bij voldoende inschrijvingen.

Deel deze pagina: 

Meer informatie

Regio: