Veehouderijbeurs Space voor de deur

09 sep
Na twee jaar zonder fysieke editie vindt de 35ste editie van Space, internationale vakbeurs voor de intensieve veehouderij in de Bretonse hoofdstad Rennes (Frankrijk), plaats van dinsdag 14 tot en met donderdag 16 september.

Vakbeurs - Na twee jaar zonder fysieke editie vindt de 35ste editie van Space, internationale vakbeurs voor de intensieve veehouderij in de Bretonse hoofdstad Rennes (Frankrijk), plaats van dinsdag 14 tot en met donderdag 16 september. De fysieke beursdagen in en om de hallen van Parc-Expo worden op vrijdag 17 september aangevuld met een digitale ontmoetingsdag. Deze wijziging van het ‘normale’ beursprogramma van vier fysieke beursdagen is bedoeld om tegemoet te komen aan een sterke vraag van een groot aantal exposanten.

Meer dan 1100 standhouders schreven zich in, waarvan 323 internationale bedrijven. In totaal kregen 35 nieuwigheden het Innov’Space 2021-label. De innovaties moeten bijdragen aan het verbeteren van de arbeidsomstandigheden en het welzijn van de veehouder en het zoeken naar efficiëntie. De bezoekers zullen ook de in 2020 bekroonde innovaties op de standen kunnen vinden, vermits die door de coronapandemie nog niet aan het publiek konden worden getoond. Er zijn in totaal 60 Innov’Space-nieuwigheden te ontdekken. Dierenwelzijn is het centrale thema van de beurs. Op de veetentoonstellingen worden het melkras Normande en het vleesras Rouge des Prés in de kijker gezet.

In de nieuwe formule zal Space op de laatste fysieke beursdag (donderdag 16 september) openblijven tot 20 uur. Space ontvangt jaarlijks zo’n 100.000 bezoekers.