Menu

Vee laten grazen in natuurgrasland

Terug naar Actualiteit
Sector: 
Regio: 

Maaien en begrazing in natuurgebieden zijn onontbeerlijk voor natuurbeheer én ze vormen een bron van voeder voor de veeteelt. Maar is die win-win in balans? Hoe zit het met de voederwaarde van kruidenrijk grasland? En is het businessmodel leefbaar? AgroMeatsNature – een project van ILVO, de provincie Oost-Vlaanderen, het Regionaal Landschap Schelde-Durme, Innovatiesteunpunt, Agrobeheercentrum Eco² en een tiental geëngageerde landbouwers – wil via een enquête peilen naar positieve ervaringen en knelpunten die landbouwers ervaren bij het beheer en het vervoederen van kruidenrijk grasland.

Via een korte enquête wil de operationele groep polsen naar de ervaring van landbouwers bij het beheer van natuurgraslanden. Voer jij maaiwerken uit in natuurgebieden? Of laat jij rundvee of andere dieren grazen op natuurgraslanden? Dan zijn wij zeker geïnteresseerd in jouw ervaring. Maar ook als je zelf (nog) niet aan natuurbeheer doet, kan je mening voor ons waardevol zijn.

Het invullen van de enquête duurt maximaal 10 minuten. Indien je dat wenst kan je anoniem invullen. Onder de deelnemers wordt een beloning verloot.

Vul hier de enquête in

Deel deze pagina: