De Brabantse Pijl, een van de voorjaarsklassiekers in het wielrennen, trekt vandaag de aandacht van wielerliefhebbers, toeschouwers én tv-kijkers. De renners rijden van Leuven naar Overijse en passeren ook langs onze #botweg.

Maar naast de sportieve prestaties van de profrenners viel ook weer de aanwezigheid van Boerenbond op langs het parcours. Met de campagne 'Zet de boer niet botweg aan de kant' vraagt Boerenbond op een positieve manier aandacht voor het belang van lokale voedselproductie én de cruciale rol daarin van landbouwers.

De opvallende tifo, bestaande uit een grote groene omgekeerde bot, trok de aandacht op een perceel aan de Holstheide in Huldenberg. Langs de kant van de weg stonden ook omgekeerde botten op stokken, waarmee de boodschap de nodige kracht werd bijgezet. "Met deze actie willen we benadrukken hoe belangrijk het is om de lokale voedselproductie te ondersteunen en de rol van landbouwers te erkennen”, aldus Boerenbondvoorzitter Lode Ceyssens.

Opvallende campagne tijdens grote voorjaarskoersen

De campagne van Boerenbond heeft al eerder voor opvallende momenten gezorgd tijdens andere wielerwedstrijden, zoals Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, de Ronde van Vlaanderen en de Scheldeprijs. En ook in de toekomst blijft Boerenbond zich inzetten voor dit belangrijke thema. "Onze volgende actie staat gepland tijdens de Ronde van Limburg op maandag 20 mei", voegt Ceyssens toe.

De aanwezigheid van Boerenbond tijdens de Brabantse Pijl en de voorgaande wielerkoersen benadrukt de noodzaak om aandacht te blijven vestigen op lokale voedselvoorziening en het belang van de landbouwsector in onze samenleving.

Bron: Boerenbond.

 

hbhb
njjn
jnjn