Uitreiking Gouden Piétrain op landbouwbeurs Agridagen in Ravels

23 mei 2022

Tinne Rombouts, Vlaams volksvertegenwoordigster CD&V, had de eer om de award uit te reiken voor de beer met de hoogste fokwaarde in 2021, Artan van de Janshoek, aan de eigenaar en jongste fokker binnen VPF, Jan Gorssen.

“Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst” zei Tinne Rombouts, die zich al jarenlang inzet voor de toekomst van jonge landbouwers, en zich binnen haar kiesarrondissement Turnhout profileert op dit thema.

Ze vindt het dan ook heel belangrijk dat VPF innovatief bezig is en ook milieuaspecten meeneemt in de fokkerij en selectie via de klimaatbeer, waar de beer Artan van de Janshoek een mooi voorbeeld van is. Zo scoort deze beer niet alleen top in de fokwaarde voederconversie, maar ook in de nieuwe fokwaarde stikstof- en fosfaat excretie (die momenteel nog in ontwikkling zit bij KUL en VPF).

Bron: VPF.

Foto: VPF, op de foto Tinne Rombouts Vlaams volksvertegenwoordigster CD&V, Neel Gorssen (Piétrainfokker en ondervoorzitter VPF), Jan Gorssen (Piétrainfokker VPF), Peter Van de Vannet (commercieel adviseur VPF), Marc Lauwerysen (secretaris VPF), Luc Martens (Directeur VPF), Christophe Van Compernolle (Piétrainfokker VPF en eigenaar-manager KI Blomme) en Eddy Vandycke (Voorzitter VPF).