Training voor coöperatiebestuurders

8 augustus 2022

Ondernemen hoef je niet alleen te doen. Door samen te werken rond een specifieke missie breidt je je slagkracht uit. In samenwerkingscoöperaties kunnen landbouwers die een gemeenschappelijk doel vooropstellen zich verenigen. 

De oprichting van zo'n coöperatie is vaak wel een intensief traject. Eens gelanceerd bestaat bovendien het risico dat men meegezogen wordt in de dagelijkse werking en minder aandacht heeft voor de grote kwesties die op termijn een verschil maken. Er rijzen vragen zoals:

  • Gebruiken we de troeven van ons coöperatief model voldoende? 
  • Dragen onze activiteiten bij tot de richting die we uit willen? 
  • Zijn we financieel gezond? 
  • Hoe ziet onze ledenstrategie eruit om de betrokkenheid van de leden te behouden en te verhogen? 
  • Wat zijn onze taken als bestuurder?

Om een antwoord te bieden op deze vragen organiseert Cera een tweedaagse training voor bestuurders van coöperaties. De training bestaat uit een interactieve cursus met experts in coöperatief ondernemen, afkomstig uit de huizen van Cera zelf en de KU Leuven.

Inschrijven

Wil je graag even stilstaan bij en een antwoord vinden op bovenstaande vragen? Schrijf je dan nu in! De training vindt plaats op de woensdagen 12 en 19 oktober 2022 (telkens van 9u30 tot 16u30). Het volledige programma en de praktische info vind je op www.cera.coop. Inschrijven kan tot 26 september via onderstaande knop.

Bron: Cera