Menu

Tijd voor de verzamelaanvraag 2018

Terug naar Actualiteit
Sector: 
Regio: 

Heb je percelen of exploitaties in het Vlaams gewest of in het Brussels hoofdstedelijk gewest? Dan is sinds 20 februari de verzamelaanvraag 2018 beschikbaar op het e-loket op op de website van het departement Landbouw en Visserij. Je kunt je verzamelaanvraag indienen tot 21 april. Dat moet elektronisch gebeuren. De fiche ‘Nieuw in verzamelaanvraag 2018’ op de website van het departement Landbouw en Visserij somt op wat er anders is dan in de voorgaande campagne. Het jaarlijkse voorbereidingsformulier wordt dit jaar op 23 februari verstuurd.

Waterlopen

Een nieuwigheid op het e-loket heeft te maken met de teeltvrije zone van 1 m die van toepassing is langs alle waterlopen en watervlakken. De kaart van het e-loket geeft deze waterlopen aan. Omdat nog niet alle waterlopen opgenomen waren bij het opmaken van de voorbereidingsformulieren, kan de waterlopenlaag op het voorbereidingsformulier iets verschillen van die op e-loket. De waterlopen op het e-loket zijn echter de recentste.

Volmacht tijdig regelen

Wil je iemand anders je verzamelaanvraag laten invullen, dan is een volmacht nodig. Onder de ‘help’-knop van het e-loket vind je meer informatie over volmachten. Hou er rekening mee dat een volmacht niet altijd meteen van kracht is. Regel zo’n volmacht dus tijdig, zodat je niet in de problemen komt wanneer de uiterste indiendatum nadert.

Begeleiding bij gebruik van het e-loket

Onder de ‘help’-knop vind je ook nuttige informatie voor het invullen van je verzamelaanvraag. Heb je bijkomende vragen of eventuele problemen, kan je bellen naar de infolijn van het e-loket. Je vindt het telefoonnummer en de openingsuren per provincie op de contactpagina van het e-loket. Heb jij zelf geen computer of geen internet? Maak dan een afspraak met de buitendienst en om de aanvraag daar te laten invullen.

De buitendiensten zijn gesloten op zaterdag, dus ook op 21 april, de uiterste indiendatum. Maak dus ruim voor 21 april een afspraak en doe tijdig een beroep op hulp.

Het e-loket begeleidt

Vooraleer je de verzamelaanvraag indient, moet je de opmerkingen in je dossier raadplegen. Het e-loket kan immers bepaalde fouten of onvolledigheden in je aanvraag detecteren. Dit jaar worden deze opmerkingen overzichtelijker getoond, zodat in één oogopslag duidelijk is welke opmerkingen belangrijk zijn of de indiening blokkeren. Denk eraan dat het departement de opmerkingen die bij het indienen op e-loket gemeld werden, nadien niet meer per post opstuurt of mailt.

Kijk hier voor meer informatie over de verzamelaanvraag