Menu

Honderdduizend tulpen sieren Antwerps Astridplein

Terug naar Actualiteit
Sector: 
Regio: 
VLAM en de Vlaamse siertelers haalden de lente binnen met hun tweede pluktuinactie in Antwerpen.

Zaterdag wuifden VLAM en de Vlaamse siertelers de winter uit en haalden ze de lente binnen met hun tweede pluktuinactie. Op het Koningin Astridplein in Antwerpen, vlak bij het Centraal Station, richtten ze hun tweede Pluktuin in met 100.000 Vlaamse tulpen van sierteeltbedrijf Tuliflor.

“Niet alleen in Nederland, ook in Vlaanderen vind je prachtige tulpen. Groen en tulpen van bij ons zijn toch net iets mooier en iets beter houdbaar”, zei VLAM-directeur Frans De Wachter bij de opening van de Pluktuin. Het Astridplein, vlak bij de Zoo en het Centraal Station van Antwerpen, kleurde rood, wit, paars en roze, met 100.000 tulpen van het gespecialiseerde tulpenbedrijf Tuliflor uit Wervik. Voorbijgangers mochten gratis vijftien verse tulpen plukken. Met deze actie onderstreepten VLAM en de Vlaamse snijbloemensector het deugddoend effect van bloemen en kondigden ze het nieuwe snijbloemenseizoen aan.

Bloemen verbinden

De tweede Pluktuin stond in het teken van ‘flower power’. Meter van de tulpenactie, Nora Gharib, die bekend is van Ketnet en Marokkaanse roots heeft: “Ik hou heel veel van bloemen. Ze verbinden mensen, maar ook culturen. Net als mensen hebben bloemen water en licht nodig om te overleven. Het maakt niet uit welke taal je spreekt of waar je vandaan komt. Bloemen spreken de taal van het hart. Ze staan voor schoonheid en verbondenheid.”

Voorjaarbrengers

De tulpenplukactie was de start van het lenteseizoen in de sierteelt. Vanaf vandaag kun je zeker 100 dagen tulpen kopen. “Gemiddeld telen we vijftien verschillende soorten tulpen per week, maar op seizoensbasis zijn dat er 70. Hier op het Astridplein vind je zo’n tien soorten”, zei tulpenkweker Christoph Pieters van Tuliflor, het sierteeltbedrijf met vestigingen in Wervik en Laarne. De Sinjoren genoten van de prille voorjaarszon en schoven rijen dik aan om elk vijftien tulpen te plukken. Ze kregen ook een folder over voorjaarsbloeiers van bij ons mee. Naast tulpen maken immers nog andere voorjaarsbrengers hun opwachting, zoals narcissen, krokussen en hyacinten.

Meer informatie

Sector: 
Regio: