dfd

‘STOP de waanzin!’ langs parcours Baloise Tour in Knokke-Heist

16 juni 2022

Donderdag 16 juni, een dag voor de afloop van het openbaar onderzoek, plaatsten landbouwers borden van de afficheactie ‘Stop de waanzin!’ en tractoren langs het parcours van de Baloise Belgium Tour in Knokke-Heist.

Met deze actie maakten de landbouwers hun ontgoocheling en ongenoegen duidelijk over het huidige stikstofakkoord. Het stikstofakkoord van de Vlaamse regering van 23 februari, waarvoor er nu een openbaar onderzoek loopt, heeft een immense impact op onze landbouwers. De teleurstelling en woede is bijzonder groot.

De Vlaamse regering breekt in op bestaande vergunningen en afspraken, én zet landbouwers voor het blok. Dit is waanzin en voor ons een onaanvaardbare contractbreuk. Door deze beslissing wordt de ondernemersdynamiek in de landbouwsector volledig gekraakt.

Vanuit Boerenbond, Groene Kring en Ferm voor agravrouwen voeren we daarom actie met de slogan ‘Stop de waanzin!’. We maken zo ons ongenoegen kenbaar, attenderen onze medeburgers én vragen de Vlaamse regering om onze bezwaren ernstig te nemen.

Onze actie werd opgepikt door de regionale tv-zender Focus-WTV. De reportage vind je via onderstaande link.

https://www.focus-wtv.be/nieuws/boeren-protesteren-tegen-stikstofakkoor…

Bron: Boerenbond.

sds