Menu

Startnota GRUP reservatiestrook Schipdonkkanaal

Terug naar Actualiteit
Regio: 
De Vlaamse regering keurde op 14 december 2018 een startnota goed voor de opmaak van een gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) voor de reservatiestrook Schipdonkkanaal op grondgebied Oost-Vlaanderen. Over deze startnota loopt een publieke raadpleging van 12 maart tot en met 10 mei 2019.

Loes Dewulf

De Vlaamse regering keurde op 14 december 2018 een startnota goed voor de opmaak van een gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) voor de reservatiestrook Schipdonkkanaal op grondgebied Oost-Vlaanderen. De onderliggende bestemming van de reservatiestrook verschilt in Oost- en West-Vlaanderen. In West-Vlaanderen gaat het om agrarisch gebied, in Oost-Vlaanderen vooral om groen gebied. Het GRUP wil deze ongelijkheid wegwerken.

Publieke raadpleging

Over deze startnota loopt een publieke raadpleging van 12 maart tot en met 10 mei 2019. Je kunt de documenten raadplegen op de omgevingsdiensten van Deinze, Eeklo, Lievegem, Maldegem en Sint-Laureins. Reacties kan je indienen via de website www.omgevingvlaanderen.be/grup of per aangetekende brief aan de omgevingsdiensten van de betrokken gemeenten.

De regioraad Gent-Eeklo volgt dit dossier op de voet en zal ook reageren. Bijkomende suggesties en opmerkingen zijn daarom steeds welkom.

Consulenten

Deel deze pagina: 

Meer informatie

Regio: