Menu

Starten met pocketvergisten?

Terug naar Actualiteit
Sector: 
Volg op 17 juni om 13.30 uur een webinar die de grondbeginselen en aandachtspunten aankaart van pocketvergisting.

Jan Halewyck, landbouwconsulent

Heb je een melkvee-, varkens- of grootschalig groentebedrijf? Heb je daarnaast ook een voldoende hoog energieverbruik, dat je zou willen invullen met hernieuwbare energie? Won je al inlichtingen in bij een constructeur, of werd de vergunning reeds ingediend? Dan kan het interessant zijn om volgende week onze praktische cursus te volgen die de grondbeginselen en aandachtspunten aankaart van pocketvergisting.

Hernieuwbare energie produceren, zonder afhankelijk te zijn van tijdstip en weer (zon/wind), met beschikbare bronnen op je bedrijf (mest (koe/varken), groentenresten)? Het kan via een kleinschalige vergisting, mits je die producten zo vers en zo continu mogelijk in de vergister kan stoppen. Stikstof en fosfor blijven behouden, je voegt geen externe inputs toe, maar dit kan passen in een totaalplaatje van ammoniakreductie. Maar hoe begin je eraan? Werkt de techniek? En wat gebeurt er nu juist in zo’n vergister? Wat zijn de basisvoorwaarden om een pocketvergister te doen werken? Welke steunopties zijn er o.a. binnen VLIF?

Op deze vragen krijg je een antwoord in een webinar op 17 juni om 13.30 uur door de partners van operationele groep Pocketboer (Inagro, Biogas E, Boerenbond, Innolab) én een aantal deelnemers met concrete plannen. De VLIF administratie legt ook het VLIF verhaal uit.

Inschrijven en meer info bij landbouwconsulent Jan Halewyck (0476999172) of jan.halewyck@boerenbond.be of via deze link: https://www.inagro.be/Artikel/guid/7398

Meer informatie

Sector: