Menu

Spanningsveld landbouw-natuur blootgelegd

Terug naar Actualiteit
Regio: 
Met deze vorming proberen we je wegwijs te maken in de hoeveelheid aan informatie en loketten waar je info kan vinden en aanvragen kan doen.

Sandra Werix, dienstbetoonconsulent

Landbouw en natuur gaan hand in hand. Dat zou toch het ideale scenario zijn. In de praktijk is dat jammer genoeg niet altijd zo. De complexe wetgeving maakt het werken niet altijd gemakkelijk. De wetgeving is verwarrend, wordt vaak strenger en staat soms haaks op de normale manier van werken op je bedrijf. Dit kan veel problemen en frustraties geven. Maar veel problemen zijn ook te voorkomen. Een geïnformeerd mens is er immers twee waard. In deze vorming willen we hiermee een eerste aanzet doen.

Wat bieden wij aan?

Een specialiste in natuurwetgeving legt de basiswetgeving uit waarmee je als landbouwer rekening moet houden als je plannen hebt met bijvoorbeeld het wijzigen van aanplantingen zoals een haag of een stuk bos, een permanent grasland of een poel. Boerenbond probeert je wegwijs te maken in de hoeveelheid aan informatie en loketten waar je info kan vinden en aanvragen kan doen. Zo willen we je een kijk geven in de mogelijke regels waar je tegenaan kan lopen en hoe je een overtreding kan vermijden door zelf op zoek te gaan naar informatie over je perceel.

Praktisch

Ten gevolge van de beperkingen hebben we ervoor gekozen om de vorming niet uit te stellen maar ze digitaal aan te bieden. Je kan de twee sessies afzonderlijk volgen vanuit je luie zetel thuis. Beide sessies volgen is wel een meerwaarde aangezien ze mekaar aanvullen.

De vormingen vinden plaats op dinsdag 26 januari en dinsdag 2 februari telkens van 13 tot 15 uur. Je schrijft hiervoor in vóór 24 januari via de website of limburg@boerenbond.be met vermelding van je rijksregisternummer. Je ontvangt de dag voordien van ons een mail met de link om deel te nemen. Je hebt enkel een computer met internetverbinding nodig om te kunnen deelnemen.

Deel deze pagina: 

Meer informatie

Regio: