Menu

Schade en dierensterfte door actie van Animal Resistance

Terug naar Actualiteit
Sector: 
Boerenbond stelt Animal Resistance verantwoordelijk voor veel leed en schade bij zowel landbouwer als dier. De organisatie eist strenge straffen als duidelijk en hard signaal tegen de dierenextremisten die op 9/11 een eendenstal in Bekegem bezetten.

 Deze bezetting leidde niet enkel tot veel leed en onrust bij de landbouwer, maar ook bij de dieren zelf. Door deze actie overleden tot nu toe 183 eenden of zowat de helft van de eenden in de stal. Boerenbond roept zijn leden op om waakzaam te zijn en te blijven en bij minste twijfel de politie te verwittigen. Ook onze consulenten zijn steeds ter beschikking als je met vragen zit.

De inval waarbij tientallen activisten de hele dag in de stal heen en weer liepen, gilden, bruuske bewegingen maakten en zonder kennis van zaken de eenden probeerden uit de kooien te trekken, leidde tot stress en sterfte bij de eenden. Niet minder dan 183 eenden kwamen om door de paniek en stress veroorzaakt door de inval in de stallen.

Is dit dan dierenliefde?

"De negatieve impact van dit soort dierenextremisme op het boerenbedrijf en de stal is gigantisch voor zowel de boer, de familie als de dieren zelf. Als groeperingen zoals Animal Resistance vermeende misstanden willen agenderen, dan moeten zij zich aan de wet houden en de democratische weg bewandelen", onderstreept Boerenbondvoorzitter De Becker. "Er moet paal en perk gesteld worden aan deze vormen van inbraak, intimidatie en bedreiging met veel – emotionele, fysieke en financiële – schade. Er moet hard tegen illegale acties worden opgetreden. Snelle en duidelijke juridische consequenties en een schadevergoeding zijn in dit geval gepast."

Op 09/11 vielen 41 militante activisten van Animal Resistance binnen in de eendenstal van Filip Callemeyn uit Bekegem (West-Vlaanderen). Zij bezetten de hele dag de stal totdat de politie een einde maakte aan de actie.

Deel deze pagina: 

Meer informatie

Sector: