Respect en begrip centraal op nieuwe campagne Modder op de weg

21 oktober 2022

Op het landbouwbedrijf van Koen Deschryvere was de gouverneur dit jaar te gast. Kernboodschap blijft ook dit jaar het wederzijds respect en begrip, zowel vanuit de weggebruikers als vanuit de landbouwer.

De lancering is voor het tweede jaar op rij niet toevallig in de Westhoek. Het Leader-project ‘Samen op (de) weg in de Westhoek’ loopt namelijk nog altijd verder. Via dit project richt men zich op veiligheid op de weg waarbij alle weggebruikers gesensibiliseerd worden.

Dit project heeft dezelfde boodschap: wederzijds respect. De landbouwers doen het nodige om zo snel mogelijk de weg terug proper te krijgen, maar matig bij het zien van de verkeersborden en bijgevolg landbouwvoertuigen zeker jouw snelheid.

Het hele jaar zal de campagne ‘modder op de weg’ zichtbaar zijn. Naast de landbouwers worden ook bouwwerven mee gecontacteerd. Het is immers niet enkel door landbouwwerkzaamheden dat  er modder wordt veroorzaakt, ook door werken aan wegen en gebouwen kunnen er onveilige situaties worden gecreëerd. Tenslotte wordt het nummer 1700 en meldpuntwegen.be extra gecommuniceerd naar alle doelgroep.

Verkeersborden in 2 formaten

Zoals gewoonlijk worden de verkeersborden worden aangeboden aan gemeentebesturen in 2 formaten. Niet alle gemeenten in West-Vlaanderen nemen actief deel, maar informeer zeker bij uw bij uw gemeente naar meer info. Het is alvast van belang om tijdens werkzaamheden de borden te plaatsen en na het afkuisen deze ook weg te nemen.

Het doel van de campagne is alvast duidelijk: zo weinig mogelijk verkeersongevallen en valpartijen ten gevolge van modder op de weg.

Bron: Boerenbond.